Home Najave Otvorenje izložbe radova “To mi miriše na prevaru” iz zbirke MMSU Rijeka / Subota, 29. 7. 2017. u 21h u galeriji Pik

Otvorenje izložbe radova “To mi miriše na prevaru” iz zbirke MMSU Rijeka / Subota, 29. 7. 2017. u 21h u galeriji Pik

0
Otvorenje izložbe radova “To mi miriše na prevaru” iz zbirke MMSU Rijeka / Subota, 29. 7. 2017. u 21h u galeriji Pik

Foto: Izvor: Pučko otvoreno učiliste Rab

Izložba prikazuje radove autora Belizara Bahorića, Marine Banić, Slavka Grčka, Ive Kalina, Ivana Kožarića, Mile Kumbatović, Gorana Štimca, Vladimira Dodiga Trokuta.

 

Rab danas oglas

Potrošačko društvo i konzumerizam, svijet industrijske i serijske proizvodnje, nude neiscrpnu količinu sadržaja koji nadahnjuje umjetnike i potiče njihovu potrebu za stvaranjem. Radovi sačinjeni od industrijski proizvedenih predmeta, od limenki osvježavajućih pića, kartonske ambalaže i komadića metala, do raznoraznih nedefiniranih i teško raspoznatljivih oblika uporabnih predmeta koji su svoju osnovnu funkciju izvršili i spremni su za bacanje, poslužili su kao inspiracija za stvaralačku kreativnost izloženih autora. Riječ je o potrošnim i potrošenim predmetima koji su stavljeni u novi, umjetnički kontekst što im daje drugačije značenje i likovnu estetiku. U nekima od predstavljenih radova iščitava se ekološki sadržaj kao bitan element suvremenog društva.

 

Izložbu je uredila Vilma Bartolić, viša kustosica Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

 

Izložba se u rapskoj galeriji “Pik” može pogledati od 29. srpnja do 17. kolovoza 2017.

 

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Rab, izložbu priređuju Udruga Livingstone i Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime