Home Vijesti I Rabljani su izabrali svojeg kralja karnevala!

I Rabljani su izabrali svojeg kralja karnevala!

0
I Rabljani su izabrali svojeg kralja karnevala!

Foto: Foto: Ivo Šubić & Hrvoje Hodak

 

Športsko ribolovni klub Tunera pripremio je specijalnu točku za ovu priliku te na svoj osebujan način prikazao balet “Labuđe jezero” i borbu crnog i bijelog, ali i šarenog labuda, naravno, u njihovoj koreografiji. Tako je žiri u sastavu: predsjednik žirija Željko Peran, predsjednik Gradskog vijeća; Martina Španjol, pročelnica Upravnog odjela financija u Gradu Rabu te Ivana Matušan, direktorica TZG Rab, imao pune ruke posla ocjenjujući stasite labudove u njihovom scenskom nadmetanju.

Rab danas oglas

Da im olakša, i da omogući malo više vremena za donošenje odluke, nastupio je i lanjski kralj rapskoga karnevala, Mate Rukavina s pjesmom “Mjerkam te, mjerkam”, a njegov su nastup osim labudova popratile i meštričine vjerne pratiteljice, ove godine vještice, koje su, kako je i sama meštrica rekla, u ovom karnevalskom razdoblju odlučile sve otočane začarobirati i maskirati, kako bi se ljudi bar u mjesec dana malo opustili i zabavili.

Nakon plesa i zabave, morao je pasti i konačni sud. Tako je ove godine za kralja rapskog karnevala odabran Crni labud, a za njegovog zamjenika Šareni labud, jer kako je predsjednik rekao, Crni se labud izborio za svoj opstanak među svim bijelima, a taj trud treba nagraditi, dok će ga Šareni labud mijenjati, bude li za to potrebe, a izabran je po geslu “bolje da ljulja, nego da žulja”.

Uz POU Rab, valja spomenuti i vrijedne suorganizatore i pokrovitelje karnevalskih događanja, Grad Rab te TZG Rab.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime