logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

  • Imperial Rab
Utorak, 13 Studeni 2018 12:29

Predsjednica RH Ronaldu Karliću uručila odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske

Autor:
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)
Predsjednica RH Ronaldu Karliću uručila odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske Izvor: Ured predsjednice RH

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović uručila je u utorak 6. studenog 2018., odlikovanja „Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske” dobrovoljnim darivateljima krvi iz cijele Hrvatske koji su 2016. godine imali više od stotinu (muškarci) i 75 (žene) davanja “za izniman, human i domoljubni doprinos”. Među odlikovanima bio je i darivatelj krvi Gradskog društva Crvenog križa Rab, slobodno možemo reći, ponos Raba - Ronald Karlić.

 

 

Ronald Karlić je na posljednjoj 4. ovogodišnjoj akciji u organizaciji GDCK Rab, održanoj krajem kolovoza, svoju krv darovao po stotinu i osmi put, i svaki puta samo s jednim ciljem, da pomogne bolesnima i ozlijeđenima, da spasi ljudske živote. Ovom iznimnom članu rapske obitelji samozatajnih humanitaraca koja broji 200-tinjak darivatelja krvi, svoje poštovanje iskazala je i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović uručivši mu 6. studenog na Pantovčaku Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, odlikovanje Republike Hrvatske koje zauzima trinaesto mjesto u važnosnom slijedu hrvatskih odlikovanja i koje se dodjeljuje hrvatskim i stranim državljanima za osobite zasluge u zdravstvu, socijalnoj skrbi i promicanju moralnih društvenih vrednota, a Ronald Karlić doista ga je u potpunosti zaslužio.

 

Ronald je naime krv počeo davati davne 1983. godine i od tada ju daje redovito. U početku se davalo 2 puta godišnje, zatim 3 puta i onda po 4 puta tijekom godine, i Ronald je uvijek bio tu, uz tek kraće prekide kada nije mogao davati.

 

Svi naši darivatelji krvi, zaslužuju veliko poštovanje, a Ronaldov primjer očito slijede i najnoviji članovi velike rapske obitelji dobrovoljnih darivatelja krvi, od kojih je, samo u kolovozu, njih osmero krv darovalo po prvi puta.

 

Ronald Karlić doista je osobit primjer ljudskog sebedarja, na ponos svoje obitelji, GDCK Rab, čitavog Raba i Hrvatske u cijelosti, a ovim mu je odlikovanjem iskazana zahvalnost i s najviše državne instance.

 

Odlikovanje koje je primio iz ruku predsjednice Grabar Kitarović neka ujedno bude novi poziv svima onima koji ispunjavaju zdravstvene uvjete, da daruju krv, te da na to potaknu svoje bližnje.

 

Velike redakcijske čestitke Ronaldu Karliću, a Gradskom Crvenom križu Rab također jedno veliko hvala na organiziranju prikupljanja krvi i drugim humanitarnim akcijama.

Pročitano 1347 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Popularno

Novi oglasi

Gliser Elan
( / Auto, moto, nautika)

Gliser Elan

Ford Cmax 2016.g.
( / Auto, moto, nautika)

Ford Cmax 2016.g.

Održavanje nekretnina
( / Nekretnine, zemljišta i prostori)

Održavanje nekretnina

Posljednje teme s tužibabe

U nastavku dostavljam slijed dopisa koje sam slao komunalnom redaru, gradonačeln...
Prije 1 godinu 0 17326
Imate neki problem koji treba netko riješiti... Ne znate tko je nadležan za rješ...
Prije 3 godina 0 24983

Novo u imeniku

Web Arba

Obrt Web Arba od 2005. posluje na otoku. Bavi se servisom računala i računalne opreme, izradom…

Sea Kayak Croatia

Mala tvrtka za velike doživljaje na Jadranu!