logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Ponedjeljak, 26 Studeni 2018 17:42

Lijepa suradnja GDCK Rab i DV "Pahuljica" nastavljena i tijekom akcije dobrovoljnog darivanja krvi

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Lijepa suradnja GDCK Rab i DV "Pahuljica" nastavljena i tijekom akcije dobrovoljnog darivanja krvi Foto: Hrvoje Hodak

Na inicijativu ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Rab Ive Kordića, ostvarena je intenzivnija suradnja ovog vrijednog rapskog Društva s Dječjim vrtićem Pahuljica. Suradnja je ponajprije intenzivirana u onim vrtićkim skupinama u kojima su djeca sama pokazala interes za proučavanjem ljudskog tijela, pa je tako u "Pčelicama" i "Perlicama" organiziran tečaj prve pomoći za djecu, a potaknuti dobrim iskustvom u rapskom vrtiću već planiraju da kroz isti tečaj tijekom godine prođu i djeca u ostalim skupinama.

 

Hrabre i znatiželjne "Pčelice" ništa nisu htjele propustiti

Kao dio ove suradnje dogovoreno je da djeca odgojno-obrazovne skupine "Pčelice" upoznaju i druge djelatnosti GD Crvenog križa Rab, među ostalim da vide i kako izgleda jedna prava akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

 

Akciji koja se 26. i 27. studenog održava u sportskoj dvorani Policijske postaje Rab, danas je prisustvovao prvi dio "Pčelica", a sutra će do dvorane svratiti i preostale.

 

U Dječjem vrtiću "Pahuljica" željeli su djecu emocionalno angažirati pa su odlučili da krv prvoga dana akcije daruje pedagoginja vrtića Vedrana Domaćinović Pičuljan, a drugoga dana i njihova odgajateljica Iva Dumičić, što će dječici biti osobito zanimljivo. Sasvim slučajno, ni jedna ni druga do sada još nisu darivale krv pa je i za njih obje ovo važan osobni događaj, a Gradsko društvo Crvenog križa Rab, moći će se pohvaliti da je dobilo još dvije dragocjene darivateljice krvi.

 

 

Vedranu, koja je danas imala čvrstu potporu "Pčelica", priupitali smo kako se osjeća nakon ulaska u plemenitu obitelj rapskih darivatelja krvi: "Meni je ovo bio vrlo važan osobni trenutak. Pobijedila sam neki svoj strah od vađenja krvi i boli. Izuzetno mi je drago da sam se na to odvažila, a moram reći da su mi djeca bila odlična motivacija. Oni su bili uzbuđeni isto koliko i ja. Neki su rekli da će se moliti za mene da mi ne pozli, drugi su se pak nudili da mi kasnije pomognu da dođem do vrtića i da će mi pridržati kišobran, ako ja ne budem mogla sama. Stvarno su bili pažljivi."

 

Djeci je bilo jako zanimljivo, sve su vrlo pažljivo promatrali, razgovarali su s darivateljima krvi, medicinskim osobljem i volonterima Crvenog križa, i nije ih bilo nimalo strah. Da dočaramo veselu atmosferu među "Pčelicama", donosimo vam i nekoliko njihovih reakcija:

- Ova krv miriše na vino. (Eva),

- Zbog čega se vrećica s krvi ljulja? (Jan i Maro), 

- Pomolit ćemo se za tetu Vedranu. (Karla)

- Ove stolice su svemirske. Kad ih upiknu lansirat će ih u svemir. (Jan)

 

Iz Dječjeg vrtića Pahuljica zahvaljuju Gradskom društvu Crvenog križa Rab, osobito ravnatelju Ivu Kordiću što je u njima prepoznao svoje potencijalne partnere, a kako doznajemo, u skoroj budućnosti planira se i širenje ove suradnje i to na način da nekoliko odgajateljica prođe edukacije za programe Crvenog križa koji će se moći provoditi u Dječjem vrtiću Pahuljica.

Pročitano 889 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles