Home Vijesti Odana počast svim stradalim pomorcima uz misu i druženje građana pod svodom Gradske lože

Odana počast svim stradalim pomorcima uz misu i druženje građana pod svodom Gradske lože

0
Odana počast svim stradalim pomorcima uz misu i druženje građana pod svodom Gradske lože

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Program je započeo u 9,00 sati, polaganjem vijenca na površinu mora s brodice “Maslina”, čime je odana počast svim stradalim pomorcima i brodarcima. Vijenac su u more bacili dugogodišnji član posada trajekata Rapske plovidbe g. Branko Žigo i ravnatelj Županijske lučke uprave Rab g. Nenad Debelić, a na brodici su, među ostalima, bili i direktor Rapske plovidbe d.d. Dragan Andrić te gradonačelnik Raba Nikola Grgurić. Trenutak odavanja počasti bio je popraćen zvucma melodije “Put u vječnost” koju će na trubi izveo g. Ivan Mile Šegota.

Rab danas oglas

 

Nakon polaganja vijenca u more, u crkvici Sv. Nikole i pod krovom Gradske lože, služena je Sveta misa, na kojoj se tradicionalno okupilo mnoštvo ljudi. Uz organizatore ove lijepog druženja na blagdan sv. Nikole, Rapsku plovidbu, ŽLU Rab, TZG Rab i druge, posebno treba istaknuti Sportsko društvo “Dolin” iz Barbata, Sportsko društvo “Tunera” iz Supetarske Drage i Društvo sportske rekreacije “Kampor” koji su, nakon završetka mise, za nazočne, zajedno s osobljem restorana “Velum”, pripremili domaće delicije s plodovima mora.

 

Osim pomorcima blagdan Sv. Nikole omiljen je i djeci pa treba spomenuti i to da je Rapska plovidba i ove godine dodijelila Dječjem vrtiću “Pahuljica” prigodnu donaciju, te ujedno pomogla, zajedno s ostalima, Pučkom otvorenom učilištu Rab u organizaciji dječje predstave “Ključarica – Frankopanov prsten”, u izvedbi Teatra OZ.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime