Home Vijesti Na Rabu održana Biciklistička utrka BIG 4 Husqvarna MTB XCM Kup Hrvatske 2019

Na Rabu održana Biciklistička utrka BIG 4 Husqvarna MTB XCM Kup Hrvatske 2019

0
Na Rabu održana Biciklistička utrka BIG 4 Husqvarna MTB XCM Kup Hrvatske 2019

Foto: Foto: Petar Lupić

Maraton na Rabu osim za Kup ujedno se bodovao i za UCI C3 – UCI Mountain Bike svjetsku rang listu, a osim domaćih snaga na Rab su stigli i biciklisti iz Slovenije, Italije, Austrije, Poljske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Slovačke i jedna vozačica iz Tajlanda na rekreativnoj utrci Felix Arba.

 

Bruno Novotny treći u kategoriji Sport

Rab danas oglas

Vozilo se tri formata staze, u kategoriji Elite W na stazi Epic (70 km, UCI C3 maraton) slavile su; prvo mjesto Sabina Rzepka (POL) BK Boleslawiec, dugo mjesto Kristina Lukačević (CRO) iz BK Rotor i treće mjesto za Emu Filipović (CRO) iz BK Biker.

 

U kategoriji Elite M na postolje su stali redom: 1. Lenart Noč (SLO) BK Djak, 2. Milo Pilski (CRO) BK Vid Ročić i 3. Matija Meštrić (CRO) iz BK Maraton Beciklin.

 

 

U kategoriji Sport: 1. Davor Krezić (CRO) BK Kairos iz Trogira, 2. Martin Legović (CRO) BK Novigrad i 3. Bruno Novotny (CRO) BK Mag iz Raba.

 

U kategoriji Master 1 prvo mjesto osvojio je Marko Fržop (CRO) BK TopSport iz Vodica, drugo mjesto pripalo je Marku Balanticu (SLO) BK Energijateam.com i treće Ronaldu Macanu (CRO) BK AXA.

 

Na stazi Big Four od 52 km za Husqvarna MTB XCM Kup Hrvatske u kategoriji Master 2 prvo mjesto zauzeo je Relvis Glavić (CRO) BK Novigrad, 2. je bio Marko Marčelja (CRO) BK Crikveica i 3. Marko Velepić (CRO) BK Crikvenica.

 

U kategoriji Master 3 na istom formatu staze prvi je bio Iztok Kuret (SLO) KD Alpe Sis, 2. Artur Gilewski (POL) BK Kudowazdroj i 3. Zoran Perić (CRO) BK Kairos.

 

U I. kategoriji, prvo mjesto osvojio je Ćiro Gomojić (CRO) BK MTB Istra-Pazin, 2. Mataija Gršo (CRO) BK Crikvenica i 3. Zvonimir Perkušić (CRO) Biker Zagreb.

 

 

BIG4 užitak za natjecatelje i rekreativce

Ispunjen je i cilj organizatora da na start utrke privuče i što više rekreativaca. U tu svrhu osmišljena je ruta 28 km duge rekreativne staze „Felix Arba“, koja je s Trga sv. Kristofora, bicikliste odvela parkom Komrčar, preko uvale sv. Eufemije pokraj istoimenog samostana, te dalje Premužićevom stazom u šumu Dundo. Prekrasnom šumskom cestom biciklisti su nastavljali do zapadne obale Raba i uvale sv. Kristofora gdje su se ponovno uključili na drugi dio Premužićeve, pa 15 km dugom trasom do okrjepne stanice tzv. feed zone 1, na kojoj su im volonteri Triatlon kluba Rab ponudili izotoničan napitak, energetske čokoladice i voće. Od tuda do cilja valjalo je laganom vožnjom prijeći još 8 km istim putem preko uvale sv. Eufemije do ciljne arene u središtu grada Raba, na Trg sv. Kristofora gdje je organiziran ručak za sve sudionike i podjela medalja.

 

Rabljani dominirali među rekreativcima

U kategoriji rekreativaca s licencom M prvo mjesto zauzeo je Dino Pahljina (CRO) BK Mag iz Raba, na 2. mjesto plasirao se njegov klupski kolega Tomislav Dumić (CRO), a treći je bio Josip Žitković (CRO) BK Pakoštane.

 

 

Na rekretivnoj biciklističkoj stazi od 30 km prva dva mjesta također su pripala Rabljankama. Prva je bila Mirjana Kordić, a druga Dominika Domijan. Rabljankama se na pobjedničkom postolju pridružila i trećeplasirana Tajlanđanka Thanomrat Bauer.

 

Kod muškaraca u rekreativnoj kategoriji, opet su na postolju bila dva Rabljana. Prvi je bio Ian Peran (CRO) BK Mag, drugi Jurica Radulović (CRO) Lovinac i treći Marin Tomulić (CRO) Rab.

 

Stotinjak djece na startu utrke „KIDS BIG 4“

Ovogodišnja kruna događanja je utrka za najmlađe „KIDS BIG 4“ koja je okupila oko stotinjak djece vrtićke i mlađe osnovnoškolske dobi. Djeca su startala nakon podjele startnih brojeva, a ulaskom u cilj dočekala ih je medalja oko vrata.

 

Oranizatori utrke Biciklistički klub „Spalatum“ iz Splita u suradnji s Biciklističkim klubom „Campetto“ iz Rijeke izrazili su svoju zahvalnost Gradu Rabu i TZ Grada Raba kao i novoosnovanom Biciklističkom klubu „Mag“ iz Raba, Dječijem vrtiću „Pahuljica“ i Udruzi „Kocka“ iz Raba koji su im bili velika pomoć i podrška u organizaciji ovogodišnje utrke Big Four.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime