logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Utorak, 04 Lipanj 2019 05:28

U duhu zajedništva volonterskom eko-akcijom dovršeno čišćenje barbatskog podmorja i priobalja

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Rečeno - učinjeno. Svega tjedan dana nakon prve volonterske akcije čišćenja barbatskog podmorja i priobalja kojom je odrađena prva polovica velikog posla, u nedjelju 2. lipnja, u suradnji MO Barbat, Gradskog društva Crvenog križa Rab, Udruge Komin i ŠRD Dolin, provedena je i 2. eko-akcija u kojoj je sudjelovalo preko 50 volontera, 12 ronioca, 7 brodica i 2 psića.

 

Crveni križ u plavom barbatskom okviru

Ni ovoga puta ništa ne bi bilo moguće bez bez ronioca i ronilačke opreme koju su ustupili Mirko Diving Center i KPA Amfora. Svoj veliki doprinos dali su i barkarijoli Čazo, Pepi, Baća, Iva i Simo, Andrija i Mladen, "Mali Duje" (gost iz Banjola) te matični brod "Babaroga".

Ovo je ujedno bila i prva ekološka akcija kojoj je glavni sponzor Gradsko duštvo Crvenog križa Rab pa je i naziv akcije "Crveni križ u plavom okviru".

 

5 kubika otpada najrazličitije vrste

Za razliku od prve akcije kada se čistilo do "Puntice" na Vodenči, ovoga puta obuhvaćeno je podmorje i priobalje od Hotela Barbat do "Classica" i otok Dolin, a na obalu je izvučeno više od 5 kubika otpada, u kojem se moglo naći doslovno svašta, od pećnica, boca, wc školjki pa do bagerskih guma.

 

Nakon akcije bilo je druženja uz hranu i piće. Od srca hvala svima na odvojenom vremenu i trudu.

Pročitano 1553 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450