Home Vijesti Rapske vedute nastavljaju Stipišićevu misiju očuvanja klapske pjesme

Rapske vedute nastavljaju Stipišićevu misiju očuvanja klapske pjesme

0
Rapske vedute nastavljaju Stipišićevu misiju očuvanja klapske pjesme

Foto: RabDanas

 

Ova smotra koju još od inicijalne 2008. godine organizira Pučko otvoreno učilište Rab, pod pokroviteljstvom Grada Raba i TZG Raba, nastavlja živjeti na zasadama svojeg utemeljitelja i prvog umjetničkog ravnatelja, oca klapske dalmatinske pjesme i velikog prijatelja Raba, pokojnog maestra Ljube Stipišića Delmate.

Rab danas oglas

 

Stipišićev nasljednik na mjestu umjetničkog ravnatelja “Rapskih veduta”, maestro Mojimir Čačija, na ovogodišnju je smotru uspio dovesti devet klapa, koje su otpjevale po dvije skladbe iz svojih repertoara. Najavljena rapska klapa Eufemija (m) nažalost nije bila u mogućnosti nastupiti, a na pozornicu Kina Rab, nakon pozdravnog obraćanja gradonačelnika Raba Nikole Grgurića, redom su izlašle klape: Rab (m) – Rab, Salona (ž) – Solin, Užanca (ž) – Lopar, Krijanca (m) – Rab, Anima Arbae (ž) – Rab, Valdibora (m) – Rovinj, Castrum Vallis (ž) – Bale, Sozal (ž) – Rab, i kao šećer na kraju, klapa Contra (m) iz Splita koja je na traženje publika otpjevala i dodatnu skladbu, a zatim je, maestru Stipišiću u čast, povela i zajedničku izvedbu njegove “Dalmatino povišću pritrujena”.

 

Nakon nedavnog koncertnog gostovanja Klape B.A. iz Buenos Airesa u prostoru sv. Ivana Evanđelista, spomenuo je to i gradonačelnik Grgurić u svojem obraćanju, ovo je još jedna u nizu izvrsnih klapskih večeri u kojima su i Rabljani i njihovi gosti mogli istinski uživati, a publika je svoju zahvalnost, kako članovima klapa, tako i njihovim voditeljima, iskazala uzvicima odobravanja i dugotrajnim aplauzima.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime