Home Vijesti Jolana Pičuljan i Anton Halović izvrsni na prvom BARMEN BADEL CUPU u Zagrebu

Jolana Pičuljan i Anton Halović izvrsni na prvom BARMEN BADEL CUPU u Zagrebu

0
Jolana Pičuljan i Anton Halović izvrsni na prvom BARMEN BADEL CUPU u Zagrebu

Foto: Izvor: SŠ Markantuna de Dominisa Rab

{gallery}JOLANA I ANTON{/gallery} 

 

Rab danas oglas

U takvoj jakoj konkurenciji tim Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab izvrsno je branio boje svojega otoka. Učenica 2.a razreda Jolana Pičuljan, smjer konobar – osvojila je 2. mjesto za najbolji okus, miris i izgled koktela; dok je učenik 3.b razreda Anton Halović, smjer THK osvojio 3. mjesto u pripremi duge barske mješavine

 

Osim klasične pripreme klasičnih koktela, vrlo atraktivno je bilo gledati i natjecanje u slobodnom stilu ”Flair”.

 

Uz samo natjecanje održale su se radionice, razne prezentacije, stručni skup za nastavnike te sajam ugostiteljstva. Radionice, sajam i natjecanje bili su zamišljeni tako da sudjeluju škole iz RH i škole gosti iz regije, s ciljem razmjene iskustava u obrazovanju, upoznavanja vrhunskih stručnjaka iz područja barskog poslovanja, upoznavanja pića, začina, voća, barske opreme…, te mogućnošću zapošljavanja učenika nakon završene srednje škole na moru u hotelskim kućama VALMAR ili BLUESUN, koje posjeduju hotele po čitavoj jadranskoj obali.

 

Ovo međunarodno natjecanje održano je pod pokroviteljstvom Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a glavni sponzor bio je Badel 1862.

 

Bila je to izvrsna prilika za promociju strukovnih zanimanja, razvijanja kreativnosti, samostalnosti i sposobnosti učenika, kao i za osnaživanje natjecateljskog duha i socijalnih vještina.

 

Učenike je za ovo natjecanje pripremao strukovni učitelj, Alen Marković, a uz mentora na natjecanju velika moralna podrška našim učenicima je bila i profesorica Maja Vukmirović. Redakcijske čestitke našim učenicima i čitavom timu Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime