logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Ponedjeljak, 11 Listopad 2021 07:22

Rapska srednja škola među 40 u Hrvatskoj u kojima se uspješno provodi program za "Njemačku jezičnu diplomu"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Rapska srednja škola među 40 u Hrvatskoj u kojima se uspješno provodi program za "Njemačku jezičnu diplomu" Izvor: SŠ Markantuna de Dominisa Rab

Srednja škola Markantuna de Dominisa Rab već je šest godina uključena u program DSD što je kratica za Deutsches Sprachdiplom, a tim se programom učenicima s predznanjem njemačkog jezika omogućuje priprema i polaganje ispita za stjecanje Njemačke jezične diplome. Program vodi profesor njemačkog jezika Marko Benjamin Štokić.

 Nakon stjecanja njemačke jezične diplome učenici će ostvariti bolju komunikaciju s gostima iz zemalja njemačkog govornog područja u turističkom sektoru, imat će prednosti pri zapošljavanju i napredovanju u mnogim gospodarskim djelatnostima u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Njemačka jezična diploma služi uspješnim kandidatima kao međunarodno priznati dokaz o poznavanju njemačkog jezika na razini A2/B1 od čega učenici imaju višestruke benefite. Nakon stjecanja njemačke jezične diplome učenici će ostvariti bolju komunikaciju s gostima iz zemalja njemačkog govornog područja u turističkom sektoru, imat će prednosti pri zapošljavanju i napredovanju u mnogim gospodarskim djelatnostima u Hrvatskoj i inozemstvu. Kroz program DSD učenici upoznaju različite kulture i mentalitete, čime u konačnici bolje upoznaju i sebe, što je jedna od poanti učenja bilo kojeg jezika.

 

- Ovaj ispit, financiran od strane Savezne Republike Njemačke, na svjetskoj razini godišnje polaže preko 70 tisuća učenika u više od 70 zemalja, a mi s ponosom možemo istaknuti da pripadamo među 40 srednjih škola u Hrvatskoj u kojima se program iz godine u godinu uspješno provodi, kazao nam je ravnatelj škole prof. Damir Paparić.

 

Ovih dana na adresu Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab stigla je i ploča koja će ubuduće krasiti ulaz u školu, kao podsjetnik na predan i uspješan rad dosadašnjih generacija, te poticaj novim kandidatima da se s njemačkim jezikom upoznaju na višoj razini.

Pročitano 1105 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles