Home Vijesti Klapa Krijanca ulaskom u polufinale 56. izdanja FKD Omiš 2022. ostvarila svoj san!

Klapa Krijanca ulaskom u polufinale 56. izdanja FKD Omiš 2022. ostvarila svoj san!

0
Klapa Krijanca ulaskom u polufinale 56. izdanja FKD Omiš 2022. ostvarila svoj san!

Foto: Foto: Ivo Šubić

 

San je to ne samo pjevača iz klape Krijanca već i brojnih generacija pjevača iz našeg grada i otoka koji su njegovali tradiciju višeglasnog a capella pjevanja kroz povijest.

Rab danas oglas

 

Krijanca će dakle početkom srpnja nastupati na 56. izdanju Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2022. i to u polufinalnim večerima. Kako to propizicije nalažu, najbolje klape iz dviju izlučnih večeri odlaze u veliko finale. Završne večeri ženskih i muških klapa rezervirane su za vikend 15. i 16. srpnja 2022. godine.

– “Pred nama je završno dotjerivanje pjesama i dovršavanje istih kako bi se na što bolji način po prvi puta predstavili omiškoj publici. Ove se godine audicija održala temeljem dostavljenih video snimki pjesama koje smo prijavili festivalskoj direkciji i koje planiramo izvesti u Omišu. Nakon prijave i poslanih video zapisa, jučer smo dobili i potvrdu kako je sav naš trud nagrađen ulaskom u polufinale. Sada s velikim nestrpljenjem čekamo početak srpnja i odlazak na Festival.

Također želimo da se za naš otok Rab čuje i u klapskom svijetu, jer Rab doista ima dugu tradiciju četveroglasnog pjevanja”, kazao nam je Krijancin bariton Nino Kordić.

 

Dečki iz klape Krijanca poručuju: “Za nas kao klapu je ovo veliki uspjeh do kojega smo došli velikim i požrtvovnim radom, ali ništa ne bi bilo moguće tako brzo ostvariti bez našeg klapskog virtuoza maestra Sveta Popovića, kojemu poručujemo: HVALA TI na ovome ostvarenom snu!!! Ovo je za nas pobjeda, a sad doli idemo rasterećeno pokušat dati najbolje od sebe i donijeti i prenijeti pjesmu publici”.

 

Mi iz redakcije portala Rab Danas, naravno, čestitamo svim članovima klape Krijanca prvenstveno na ljubavi prema klapskom načinu pjevanja bez koje nikakav trud ne bi mogao donijeti ovakve rezultate, a onda čestitke odašiljemo i dokazanom voditeljskom meštru Sveti Popoviću koji itekako dobro zna kako klape koje imaju taj potencijal na najbolji mogući način dopratiti u omišku luku.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime