logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 745
Petak, 14 Listopad 2016 12:52

Rapski kantunić Josa Fafanđela: Vrag va brunčiću

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Rapski kantunić Josa Fafanđela: Vrag va brunčiću Ilustracija: Hrvoje Hodak

Sezona je finila, a na onoj fešti - Kanati va našemu Varošu, da su najbolji bili jušto brunčići. Zato valja pofalit onih ki su se toga domislili, tobože, da se na toj fešti od kanate sezone kuhaju i gulaši oli bruditi va onima našiman starinskiman brunčićiman. I ne samo to, nego da se ljudi i takmiču ki će bolju spizu i parićat va timan brunčićiman.

Ove godine da se je takmičilo devet kumpanij, a dobili su komandu ki će učint bolji brudit i puletnu. I evo ti ga na, uteče ovoga puta nagrada drito va Lopar. Da, Adrijano i Nenad Ivče da su bili najbolji. To pari da se tamo kolo Gologa i Grgura još more agvantat par komadi dobre ribe. A brudit i je nagušniji ako se više vrsti ribe vanjega zamiša.

Kad Kamporac Kamporcu začrni brunčić

Da, sezona je pasala, pasala je i Kanata, ali za vajk je ostala jedna starinska štorija od brunčića. Niki Kamporci da su šli doli Kalefrant s celoga dana sić drva, a uz more, na žalu, namestili su brunčić va koga su stavili kuhat dobar komad četrti od ovčine. A sobon su zeli i jendoga maloga diška koga su svako tuliko slali doli na žal da potakne oganj i ima navar ako meso kuha.

Ali ča ćeš vraže, istoga jutra je bil na bonaci s patanon i ostićiman niki drugi Kamporac. I šerval je un na žaliću brunčić, a nideri nikoga, pa je digal pokrovčić i vidi un nutri onaj lipi komad ovčine jušto već kuhan. Nabol je na prešu taj komad mesa na zbicu i zel ga je sobon va patanu, a nutra va brunčić hitil je jednu velu sipu ka je vreda va brunčiću svoje mrčilo pustila. I samo ča je zamakal za punton od vale, evo ti mali teče na žal obać brunčić i oganj. Digal je pokorvčić i vidi un nutri črnilo, od koga viru van dva tračića:

- Ćaća, zove mali oca, a je vrag črn?

- Je sine je, govori mu otac, nego ča je nego črn.

- Ćaća, jopet će mali ocu, a ima vrag rozi?

- Ima sine ima, govori mu otac.

- Jo, ćaća moj dragi, govori nato mali - unda je vrag nutri... va našemu brunčiću.

Pročitano 1742 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

 

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1