logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

  • Imperial Rab
Petak, 26 Siječanj 2018 16:21

Rapski kantunić našega Josa Fafanđela: RUKOMET

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Balanje z rukamin - oću reć rukomet. A naki mod se je sve to ovih dan dogajalo, sve mi se pari da se je i to pretvorilo va jednu velu bolešćinu. Boj mi znamo navijat i navijat, rastezat laštrik i mihuri pumpat, i to na mod da na kanati sve to mora puknut, a ča drugo! Puna je televizija ne samo rukometa, nego jušto još i više toga vražjega navijanja. I to na mod da smo mi vajk najbolji, da ćemo mi bit prvi i niki drugi.

A unda čujen da je bilo na televizji kako su drugi dan ude na Rabu porazbijali stakla na kući od našega golmana Alilovića. A ki?, pitaju se ljudi. A ki nego oni ki su isto balu priko mere pumpali i zausput, isto priko mere - malo i bočice va sebe zlivali. A bog pameti, a ča drugo!

 

A kada normalan čovik na miru gleda sve to balanje, oću reć sve te utakmice, unda se vreda vidi ki igra bolje, a ki slabije, ki gubi, a ki duron pobjeđuje. I z orćalima i bez orćali moglo se je jako doboro šervat da oni vražji Francuzi igraju najbolje, bolje od svih, dabome.

 

Ali ne, mi da smo bolji. Televizija pušća reklame, navija se, mi smo najbolji od svih, mi smo bolji i gotovo. A kada toj mulariji, a i oniman većiman malo šuškviman dojde mikrofon pod nos i kad ih se pita ki će pobjedit, evo ti ga na - jopet se navija - mi smo najbolji i mi ćemo šundrat Francuzi i to ni manje ni više nego za pet oli šejst goli. Mi Hrvati!, kako se je duron navijalo. Pa se je pušćevalo Tomsona, pa je i presjednica države skakala va zrak i samo ča ni šla šnjiman igrat, ali kako ča smo vidili niš ni pomoglo. Pobjedili su oni ki znaju bolje balat. I bez Tomsona i bez svoga presjednika.

 

Stavili su jedino svirit onu njihovu lipu Marseljezu, rastekli su se va igru, napunili našu mrižu i pobjedili, dabome. A unda čujen da je bilo na televizji kako su drugi dan ude na Rabu porazbijali stakla na kući od našega golmana Alilovića. A ki?, pitaju se ljudi. A ki nego oni ki su isto balu priko mere pumpali i zausput, isto priko mere - malo i bočice va sebe zlivali. A bog pameti, a ča drugo!

 

  • Napisal: Joso Fafanđel (26.1.2018.)
Pročitano 3030 puta
Josip Fafanđel

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

seakayakcroatia

 

Popularno

Novi oglasi

Gliser Elan
( / Auto, moto, nautika)

Gliser Elan

Ford Cmax 2016.g.
( / Auto, moto, nautika)

Ford Cmax 2016.g.

Održavanje nekretnina
( / Nekretnine, zemljišta i prostori)

Održavanje nekretnina

Posljednje teme s tužibabe

U nastavku dostavljam slijed dopisa koje sam slao komunalnom redaru, gradonačeln...
Prije 1 godinu 0 15079
Imate neki problem koji treba netko riješiti... Ne znate tko je nadležan za rješ...
Prije 3 godina 0 23563

Novo u imeniku

Web Arba

Obrt Web Arba od 2005. posluje na otoku. Bavi se servisom računala i računalne opreme, izradom…

Sea Kayak Croatia

Mala tvrtka za velike doživljaje na Jadranu!