logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Petak, 16 Rujan 2016 13:51

Mladi pjevači, polaznici međunarodnog majstorskog tečaja primadone Vejzović oduševili sinoćnjim završnim koncertom

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Mladi pjevači, polaznici međunarodnog majstorskog tečaja primadone Vejzović oduševili sinoćnjim završnim koncertom Foto: Ivica Hodak

Lied i operne arije velikih skladatelja Schumanna, Wolfa, R. Straussa, Wagnera, Donizettia, Rossinia, Ponichiella, Tostia, Bizeta i Gounoda na sinoćnjem (15. 9. 2016.) završnom koncertom izvodilo je osam polaznika međunarodnog majstorskog tečaja, kojeg je ove godine uz našu proslavljenu divu, prof. Dunju Vejzović vodio i prof. Cornelius Wittheofft.

Bio je ovo ujedno i posljednji koncert u sklopu 1985. godine utemeljenog festivala Rapskih glazbenih večeri i prava je šteta što se u dvorani Zimskog kina Rab nije okupila brojnija publika, jer je slušanje osmero ovogodišnjih polaznika tečaja; Ene Lešić, Lane Maletić, Lucije Ercegovac, Ulrike Andersen, Viktorije Đurđek, Alene Sautier, Vere Ivanović i Lovre Matoševića bio uistinu vrhunski glazbeni doživljaj. Veliki doprinos njihovom uspješnom nastupu dala su i tri izvanredna umjetnika na klaviru; Sena Uto, Juraj Marko Žerovnik i Cornelis Witthoefft.

Iz zadovoljstva kojim je prof. Dunja Vejzović zračila, prateći pomno nastup svakog od pjevača, čini se da je koncertna večer prošla savršeno, publika je doista uživala, a svi su polaznici kursa i scenski i voklano briljirali. 

Baš zbog toga, s određenom bojazni da nekoga ne povrijedimo, vodeći se ponajviše duljinom aplauza publike, možda bi izdvojili izvanredne nastupe Alene Sautier, Ene Lešić, Ulrike Andersen, Viktorije Đurđek i jedinog muškarca među polaznicima Lovre Matoševića.

Treba ipak spomenuti da su posebno dug aplauz, uz traženje povratka na binu, najprije dobile Vera Ivanović i Ulrike Andersen za duet izvedbu Mozartove „Ah guarda sorella“, a Vera Ivanović posebno je razgalila publiku maestralnom izvedbom arije Michaele iz opere Carmen Georgesa Bizeta.

Završetak koncerta je bio posebno impresivan, jer su za klavir sjela sva tri pijanista da bi popratili sve pjevače u izvanrednoj zajedničkoj interpretaciji Ciganske pjesme iz Bizetove Carmen.

Pročitano 2412 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1