Home Uncategorized @hr Rapske klape božićnim koncertom darovale mali dio našeg pjevačkog bogatstva

Rapske klape božićnim koncertom darovale mali dio našeg pjevačkog bogatstva

0
Rapske klape božićnim koncertom darovale mali dio našeg pjevačkog bogatstva

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Kroz tijek koncerta publiku je vodio Miljeno Tariba koji je na početku najavio nastup Klape Rab s pjesmama Padaj s neba, Rodija se Bog i čovik te Veličaj. Ženska klapa Užanca otpjevala nam je skladbe Zlatna krila, zatim kolendu iz Bola na Braču Kad se Bog čovik učini i Veselmo se ov čas. Klapa Eufemija izvela je također tri pjesme: Zdravo budi mladi Kralju, O Betleme i još jednu kolendu iz Bola Istekla je iza Gore. Ženska klapa Sozal premijerno je otpjevala tri pjesme: Tebe tražim, Spavaj, spavaj ditiću i Velik si u klapskom izričaju. Posebno treba izdvojiti napjev Spavaj, spavaj ditiću koji se izvodi kombinacijom dva različita načina pjevanja, bodulskoga sa Velog Iža i takozvanog vlaškog načina pjevanja iz Lišana Oštrovačkih.

Iznimka večerašnjeg kocerta bila je pjesma Halelujah, nedavno preminulog lirskog glazbenog čarobnjaka Leonarda Cohena koju su nam na engleskom jeziku zajednički otpjevale klapa Rab i klapa Sozal.

Rab danas oglas

Na kraju je uslijedio već tradicionalni zborski nastup svih četiriju rapskih klapa pod ravnanjem maestra Miljenka Vidasa Kerija. Uz forte deklamiranu zborsku božićnu čestitku klape su nam zajednički darovale i izvedbe pjesama Majko ljubezniva, Neka cijeli ovaj svijet, Narodi nam se i Stipišićevu obradu kolende Bog ti dava sa svih strana.

Božićni koncert rapskih klapa održan je pod pokroviteljstvom Grada Raba, Turističke zajednice Grada Raba, Župnog ureda Rab, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime