logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 03 Srpanj 2015 13:52

Geska & Robert Brečević - Fotografije dobivene tehnikom stop-motion animacije

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)
Info-desk: Uliks/Rapski list Info-desk: Uliks/Rapski list

U utorak, 07. srpnja u 21h u Galeriju Astoria, u organizaciji Udruge ULIKS, bit će otvorena izuzetno zanimljiva izložba "LJUBAV JE MJESTO" umjetničkog dua Geske i Roberta Brečević, kojom ova vrijedna Udruga likovnih i književnih stvaralaca Raba započinje ciklus povezivanja otoka s dalekim egzotičnim mjestima, ovaj put to će biti Mexico.

Radeći na filmu i kostimografiji za kazalište i s iskustvom scenariste i dramske kritičarke (neko vrijeme čak i dizajnera računalnih igrica) Geska & Robert Brečević danas nastoje brisati granice između izraza fotografije, kinematografije i predmetnih instalacija. Njihovi eksponati se pojavljuju izvan konteksta galerije: na glavnom željezničkom kolodvoru Stockholma, na olupini sovjetske osmatračnice na jugu Poljske, u obliku kapelice posvećene Svetoj Ani na jugu Meksika ili na ulazu najstarije banke u Istanbulu.

Izložba u Galeriji Astoria predstavlja niz video instalacija i fotografija na staklu koji su proizvod neobične tehnike stop-motion animacije. Korišteći tzv “pinhole" kameru (kamera bez leće), 4x5 inčni fotografski papir i skener, animacije bilježe sliku po sliku s dugim ekspozicijama i nepredvidljivim efektima svjetlosne difrakcije, kretanje 3-dimenzionalnog objekta i hrapavih tekstura zabilježene su pod nemilosrdnom suncem južnog Meksika.

Pročitano 782 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

Zadnji sadržaj od: Rab Danas

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1