Home Uncategorized @hr Članovi rapskoga ULIKS-a „RABU ZA BLAGDANE“ izložili svoje radove

Članovi rapskoga ULIKS-a „RABU ZA BLAGDANE“ izložili svoje radove

0
Članovi rapskoga ULIKS-a „RABU ZA BLAGDANE“ izložili svoje radove

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Jedanaest je likovnjaka; Vesna Mihelčić – Kurelić, Siniša Pahljina, Biserka Kekić, Anđelo Brna, Isak Ištvan, Zdenka Krišković, Ivica Hodak, Nada Perčinić, Sonja Friedmann Štokić, Tatiana Loborec i Marica Ribarić, izložilo po dva svoja likovna ostvarenja. Kako ova Udruga obuhvaća i umjetnike pisane riječi, na ovoj izložbi, sa svojim su pjesmama otisnutima u katalogu, sudjelovala su i dva poznata rapska čakavska pjesnika; Josip Fafanđel i Željko Peran.

Rab danas oglas

Na samoj svečanosti otvaranja izložbe prvi se s nekoliko riječi prisutnima obratio predsjednik Udruge Isak Ištvan, da bi nakon njega o izložbi i izloženim slikama više govorio, kako je sam napomenuo, u ulozi „rezervnog igrača“ pjesnik i član Udruge Josip Fafanđel. O izložbi je, naime, trebao govoriti rapski akademski skulptor Mladen Šćerbe (autor teksta u Katalogu), no u tome ga je spriječilo jedno iznenadno i neplanirano putovanje.

U katalogu izložbe Mladen Šćerbe je između ostalog zapisao: Šetnja uz platna otkriva nam pregršt zanimljivih slikarskih rukopisa koji se mahom susreću na neodoljivo magnetičnoj i teško zaobilaznoj arhitektonskoj kompoziciji rapskoga grada. Mističnost arhitektonske forme grada očito je teško zaobilazna tema te na ovom mjestu možemo uživati u doživljaju oniričnosti i fantazmagoričnosti izvora rapskih mirakula, onako kako nam to autori sugeriraju

Kreativnu energiju i aktivnost članova ULIKS-a kao i otvaranje ove izložbe koju će posjetitelji moći razgledati sve do 23. prosinca, pohvalio je na kraju i rapski zamjenik gradonačelnika Denis Deželjin, koji je izložbu i službeno proglasio otvorenom.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime