Home Uncategorized @hr Zajedničkom klapskom izvedbom Stipišićeve „Dalmatine“ završene XI. Rapske vedute

Zajedničkom klapskom izvedbom Stipišićeve „Dalmatine“ završene XI. Rapske vedute

0
Zajedničkom klapskom izvedbom Stipišićeve „Dalmatine“ završene XI. Rapske vedute

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Upravo maestru Stipišiću u čast, sve su klape nakon svojih pojedinačnih nastupa, na poziv aktualnog umjetničkog ravnatelja Smotre, maestra Mojmira Čačije, zajedno zapjevale bezvremensku „Dalmatino povišću pritrujena“ i tako na najljepši mogući način zaključile prekrasnu klapsku večer.

Rab danas oglas

 

Prije samog početka jedanaestih Rapskih veduta, u do kraja ispunjenoj dvorani Kina Rab, u ime organizatora Pučkog otvorenog učilišta Rab te pokrovitelja, TZG Raba i Grada Raba, sve je prisutne pozdravio i zatim Smotru proglasio otvorenom, zamjenik gradonačelnika Raba gospodin Denis Deželjin.

 

Za rujansko guštanje u klapskom načinu pjevanja pobrinule su se gostujuće klape: PREŽENCA (ž) i KALELARGA (m) iz Zadra, VIDULICE (ž) iz Rijeke i CONTRA (m) iz Splita, KAŠTADI (m) Poljice – Krk, te domaće klape: SOZAL (ž), UŽANCA (ž) iz Lopara, EUFEMIJA (m), KRIJANCA (m) i RAB (m), a od najavljenih klapa nastup na “Vedutama” morala je zbog zdravstvenih razloga otkazati domaća ženska klapa ANIMA ARBAE.

 

Premda je ova smotra lišena natjecateljskog karaktera, sudeći po reakcijama publike, sve su se klape za ovaj rapski koncert dobro pripremile i učinile ga tako vrijednim kulturnim događajem u smiraju ovogodišnje turističke sezone na Rabu. Koncert je u cijelosti sniman i za potrebe emitiranja na valovima 1. programa Hrvatskog radija, a o točnom terminu emitiranja obavijestit ćemo vas naknadno.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime