logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Nedjelja, 23 Rujan 2018 08:03

Zajedničkom klapskom izvedbom Stipišićeve „Dalmatine“ završene XI. Rapske vedute

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Zajedničkom klapskom izvedbom Stipišićeve „Dalmatine“ završene XI. Rapske vedute Foto: Ivica Hodak

Ovo je već šesta po redu, od jedanaest do sada održanih smotri klapa RAPSKE VEDUTE, bez njihovog idejnog pokretača i prvog umjetničkog ravnatelja, pok. maestra Ljube Stipišića Delmate.

 

Upravo maestru Stipišiću u čast, sve su klape nakon svojih pojedinačnih nastupa, na poziv aktualnog umjetničkog ravnatelja Smotre, maestra Mojmira Čačije, zajedno zapjevale bezvremensku „Dalmatino povišću pritrujena“ i tako na najljepši mogući način zaključile prekrasnu klapsku večer.

 

Prije samog početka jedanaestih Rapskih veduta, u do kraja ispunjenoj dvorani Kina Rab, u ime organizatora Pučkog otvorenog učilišta Rab te pokrovitelja, TZG Raba i Grada Raba, sve je prisutne pozdravio i zatim Smotru proglasio otvorenom, zamjenik gradonačelnika Raba gospodin Denis Deželjin.

 

Za rujansko guštanje u klapskom načinu pjevanja pobrinule su se gostujuće klape: PREŽENCA (ž) i KALELARGA (m) iz Zadra, VIDULICE (ž) iz Rijeke i CONTRA (m) iz Splita, KAŠTADI (m) Poljice - Krk, te domaće klape: SOZAL (ž), UŽANCA (ž) iz Lopara, EUFEMIJA (m), KRIJANCA (m) i RAB (m), a od najavljenih klapa nastup na "Vedutama" morala je zbog zdravstvenih razloga otkazati domaća ženska klapa ANIMA ARBAE.

 

Premda je ova smotra lišena natjecateljskog karaktera, sudeći po reakcijama publike, sve su se klape za ovaj rapski koncert dobro pripremile i učinile ga tako vrijednim kulturnim događajem u smiraju ovogodišnje turističke sezone na Rabu. Koncert je u cijelosti sniman i za potrebe emitiranja na valovima 1. programa Hrvatskog radija, a o točnom terminu emitiranja obavijestit ćemo vas naknadno.

Pročitano 5974 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1