logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Subota, 26 Lipanj 2021 10:38

Mlada rapska sopranistica Dajana Lupić i pijanista Ivan Bošnjak oduševili publiku u crkvi sv. Križa

Autor:
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)
Mlada rapska sopranistica Dajana Lupić i pijanista Ivan Bošnjak oduševili publiku u crkvi sv. Križa Foto/video: Hrvoje Hodak

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab i pod pokrviteljstvom Grada Raba, samo dan nakon otvaranja 36. Rapskih glazbenih večeri, u prostoru crkve sv. Križa ljubitelji klasične glazbe mogli su uživati u koncertu mlade nagrađivane rapske sopranistice Dajane Lupić i riječkog pijaniste Ivana Bošnjaka.

 

Video sadržaj

 

Mahom domaća publika pohrlila je poslušati "svoju" sopranisticu pred kojom će se, nakon skorog upisa Muzičke akademije u Zagrebu, otvoriti neki novi glazbenički horizonti.

 

Bio je poseban doživljaj uživo čuti i vidjeti Dajanin širok spektar izvedbi djela Paisiella, Händela, Haydna, Mozarta, Mendelssohna, Santoliquida, Lučića, Langa i Puccinija. U izvrsnoj koncertnoj suradnji s Ivanom Bošnjakom, Dajana je pokazala svoje vrhunske pjevačke mogućnosti, od boje vokala, izvrsnog dinamičkog nijansiranja, ujednačenosti svojega soprana i vladanja visinama, do urođene ekpresivnosti i sceničnosti.

 

Nakon bisa u kojem je ispjevana Zajčeva 'Domovini i ljubavi', te dugotrajnog završnog aplauza, zaredale su čestitke mladoj pjevačici i njezinom kolegi, a među brojnim čestitarima su pored članova Dajanine obitelji bile i profesorice područnog odjela Glazbene škole I. M. Ronjgova u Rabu.

 

Podsjetimo, Dajana Lupić ove je godine s odličnim ušpjehom maturirala pjevanje u klasi prof. Ingrid Haller pri Glazbenoj školi I. M. Ronjgov u Rijeci. Za vrijeme šrednjoškolškog obrazovanja naštupala je na brojnim koncertima i priredbama u š koli i izvan nje te šudjelovala na pjevačkim natjecanjima. Ošvojila je tako 2019. godine 2. nagradu na 57. regionalnom natjecanju komornih sastava u organizaciji HDGPPa, 3. nagradu na međunarodnom pjevačkom natjecanju IMMCC Maribor 2020., 2. nagradu na 59. regionalnom natjecanju HDGPPa u Makarskoj ove godine, a sa zborom Schola Cantorum Rijeka zlatnu medalju na natjecanju zborova Croatia Cantat 2018. u Rijeci. Ušavršavala še na Seminaru izvršnošti HDGPPa u siječnju 2020. kod profesorice Lidije Horvat Dunjko, a kao što smo već spomenuli priprema se za naštavak školovanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

 

Pročitano 2020 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1