logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Petak, 24 Travanj 2015 18:19

Noć knjige u druženju s Majom, Albinom i njihovim pjesmama

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)

Na sinoćnjoj večeri poezije Gradska knjižnica Rab ugostila je dobro nam znane rapske pjesnikinje Maju Tomulić Kurelić i Albinu Andreškić, čime je na lijep način i na našem otoku obilježena Noć knjige 2015.

Nakon što je publika, gladna ovakvih zbivanja, zaposjela gotovo sve stolice smještene među policama knjižnice, prisutne je srdačno pozdravila ravnateljica Gradske knjižnice Lidija Domijan Šipovac, prof., a drage je gošće kroz večer ispunjenu njihovim pjesničkim rukopisom vrlo vješto vodila moderatorica večeri Anita Pahljina, mag.

Stihove su čitale učenice Srednje škole Markantuna de Dominisa, Stela Tomljanović i Elena Staničić (3.r. gimanzije) te Martina Novotny i Dora Maškarin (2.r. gimnazije), a da sve ne protekne u isključivo ženskom tonu potrudio se mladi glazbenik Damjan Mravić koji je uz gitaru otpjevao dvije pjesme.

Publika je tako iz prve ruke mogla čuti vrlo osobne odgovore na pitanja o samom procesu nastajanja poezije s naglašeno ženskom notom, o emotivnim okidačima koji često, unatoč boli i neizbježnom pjesničkom ogoljavanju, pretočeni u pjesmu djeluju blagotvorno i zacjeljujuće. Govorilo se o poimanju ljubavi i boli, o neophodnom vremenu žalovanja nakon velikih životnih potresa, o osvrtanju ili neosvrtanju na prošlost, o pometanju za sobom i oslobađajućoj introspekciji koju poezija može donijeti, ali i o brazdama života koje u stihu ostaju zauvijek zapisane. Na kraju su pjesnikinje i same, na radost publike, pročitale po jednu svoju pjesmu.

Sve u svemu bila je to lijepa i inspirativna večer provedena u ugodnom društvu s Majom, Albinom i njihovim pjesmama.

Pročitano 1031 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia