Home Uncategorized @hr Koncertna poslastica u režiji rapskih i riječkih učenika Glazbene škole I. M. Ronjgov

Koncertna poslastica u režiji rapskih i riječkih učenika Glazbene škole I. M. Ronjgov

0
Koncertna poslastica u režiji rapskih i riječkih učenika Glazbene škole I. M. Ronjgov

Foto: Foto: Sandra Polić Živković

Bila je to sjajna prigoda da se pred svojom publikom predstave i mladi rapski glazbenici, pa je tako za klavirom, skupa s Mihaelom Vukelić (5.r. – Rijeka), nastupila i Nina Španjol (6.r. – Rab) čija je mentorica prof. Sandra Klen, a Vivaldijevim koncertom u G-duru za dvije mandoline i gudače domaćoj su se publici predstavili Deni Klen i Rene Borić.

{gallery}Koncert GS IM Ronjgov{/gallery}

Rab danas oglas

Koncert kojeg je prof. Mauro Šestan osmislio na način da bude zanimljiv i onima koji nisu ljubitelji klasike, u sebi je programski objedinio razne kompozitore i različite soliste na različitim instrumentima. Rapska je publika sjajno reagirala i sve je soliste nakon njihovih izvedbi pljeskom zvala na ponovni izlazak. Bio je pravi glazbeni užitak slušati ove divne mlade glazbenike, među kojima ima i državnih prvaka u pojedinim kategorijama na svojim instrumentima, tako da je i kvaliteta bila doista na visokoj razini. Prosječno uho sigurno nije moglo osjetiti razliku između ovog srednjoškolskog i nekog drugog, npr. kazališnog orkestra. 

Ova mala turneja započela je 30.04. – Opatija / Veprinac, nastavila se koncertima 4. svibnja u Poreču (Sabornica), i 6. svibnja u Rabu (Crkva sv. Križa), a finale će biti u utorak 10. svibnja u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja (Guvernerovoj palači) s početkom u 20:00 sati.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime