Home Uncategorized @hr Anđelko Brna prvi izložio svoje slike u novouređenoj galeriji u sklopu lounge bara Conte Nero

Anđelko Brna prvi izložio svoje slike u novouređenoj galeriji u sklopu lounge bara Conte Nero

0
Anđelko Brna prvi izložio svoje slike u novouređenoj galeriji u sklopu lounge bara Conte Nero

Foto: Foto: Jelena Hodak

Svečanu notu otvaranju ove izložbe dali su u prvom redu Brnini prijatelji, poznati rapski čakavski pjesnici Josip Fafanđel, koji je prisutne, na sebi svojstven način, upoznao s likom i dijelom ovog osebujnog rapskog umjetnika, te Boris Kazija koji se i u ovoj prigodi našao u ulozi i vrsnog gitariste.

Nisam likovni umjetnik, ali neka mi bude dopušteno reći kako je Anđelko Brna svojim upornim amaterskim radom sada već ozbiljno zakoračio u svijet boja i umijeća stvaranja koji su mu osigurali svojevrsnu osobnost u potezu kista, u stilu i sadržaju likovnosti. Netko je u tome prepoznao i malu crtu Chagallove leteće lepršavosti, možda u lebdećim likovima, u kolopletu žutila i plavetnila boja ili neznam čemu, ali jedno je sigurno – Brna sve što je stvorio, stvorio je vlastitim upornim hodom kroz svijet mašte i boja, kazao je među ostalim Josip Fafanđel

Rab danas oglas

Prisutnima u galeriji, među kojima su bili i neki od članova rapske Udruge likovnih i književnih stvaralaca Raba, kojoj pripada i sam autor, prvi se obratio vlasnik objekta „Conte Nero“ Josip Brna, iskazavši tom prigodom i vlastiti senzibilitet prema likovnoj umjetnosti. Podsjetimo, ulazeći u adaptaciju ovog prostora Josip Brna rado je prihvatio uvjet organizacije određenog broja likovnih izložbi i koncerata tijekom godine. 

Svoje zadovoljstvo ne samo otvaranjem ove izložbe, već i onih koje će tek uslijediti u ovom vrhunski uređenom prostoru – za kojeg su neki mislili da će nakon adaptacije nestati iz kulturne ponude grada – iskazao je i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime