logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 760
Ponedjeljak, 01 Kolovoz 2016 11:25

Glazbu ansambla „Forfaitz“ trebalo bi propisivati receptom

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Glazbu ansambla „Forfaitz“ trebalo bi propisivati receptom Napisao i snimio: Boris Kazija

Zanimljiv koncert rane srednjovjekovne glazbe dogodio se je u crkvi Svetog Petra u Supetarskoj Dragi. Troje mladih glazbenika, predstavljenih kao ansambl za ranu glazbu „Forfaitz“, svojim su šarmom i neposrednošću plijenili simpatije publike.

Izvodeći djela iz srednjovjekovnih manuskripta „Cantigas de Santa Maria“ na instrumentima kakvi su se koristili u srednjem vijeku, pokazali su lakoću muziciranja i transcedenciju u duh srednjega vijeka, svjedočeći da je lijepa glazba moguća i bez suvremenih elektroničkih tehničkih pomagla. Za ponadati se je kako će rapski ugostitelji shvatiti da je ovakav tip glazbe dobitna kombinacija u interijerima koji se trenutno međusobno pripetavaju u broju decibela, jednostrano namećući svoj glazbeni ukus svojim gostima.

Organizaciju ovog lijepog koncerta potpisuje Pučko otvoreno učilište Rab, na poziv župnika Crkve Svetog Petra u Supetarskoj Dragi. U ovim vremenima stresa i užurbanosti, glazba ansambla „Fortaitz“ bi se jednostavno trebala propisivati receptom.

Pročitano 2005 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1