Home Najave RGV KONCERT – Krešimir Bedek – gitara / 04. kolovoza / Crkva sv. Križa

RGV KONCERT – Krešimir Bedek – gitara / 04. kolovoza / Crkva sv. Križa

0
RGV KONCERT – Krešimir Bedek – gitara / 04. kolovoza / Crkva sv. Križa

Foto: RabDanas

Krešimir Bedek (Zagreb, 1981.) diplomirao je gitaru u klasi Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Poslijediplomski studij završio je u Nizozemskoj u klasi Zorana Dukića na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu.

Nastupao je u Hrvatskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Njemačkoj, Španjolskoj, Portugalu, Izraelu, Estoniji i Rusiji svirajući solistički, uz orkestre i u različitim komornim sastavima. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja u Hrvatskoj i u inozemstvu. Na 42.tribini mladih umjetnika Darko Lukić osvojio je glavnu nagradu te nagradu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, a zaposlen kao asistent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu primio je Godišnju nagradu Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu za 2010. godinu.

Rab danas oglas

Dvostruki je laureat prestižnog međunarodnog natjecanja Printemps de la guitarre (Charleroi, Belgija, 2006. i 2008.) i pobjednik je međunarodnih gitarističkih natjecanja Guitar and Chamber Music Festival Zwolle i Scharpach gitaar concurs (oboje Nizozemska 2006.),Guitarmania (Almada, Portugal, 2007.) te Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona ‘Miguel Llobet’ (2008.).

Krešimir Bedek predaje gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Program:

Stěpán Rak: Hommage à Tárrega

Nikita Koškin: Prinčeve igračke 

  • Hiroviti princ – Mehanički majmun – Lutka s treptavim očima – Limeni vojnici – Kočija – Velika parada lutaka

Joaquín Turina: Sonata op. 61

  • Lento-Allegro – Allegrettotranquillo
  • Andante
  • Allegro vivo

Nello Milotti: Mantinjada i tanac

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime