Home Najave Izložba fotgrafija Jelene Blagović Pavičić „O NJOJ“ / Galerija Pik, Sub/Sat 13. 08. U 21h

Izložba fotgrafija Jelene Blagović Pavičić „O NJOJ“ / Galerija Pik, Sub/Sat 13. 08. U 21h

0
Izložba fotgrafija Jelene Blagović Pavičić „O NJOJ“ / Galerija Pik, Sub/Sat 13. 08. U 21h

Foto: Fotografija: Jelena Blagović Pavičić

Fotografska serija O Njoj treći je dio ciklusa nazvanog Nezaštićeni arhiv. Njome Jelena Blagović nastavlja intimni arhiv obiteljske i osobne povijesti započet u serijama Obiteljsko srebro i Prije mene. O Njoj portret je autoričine majke ispričan u nekoliko fotografskih sekvenci.

Kako sama autorica kaže: “Fotografski portret moje majke nastao je iz ljubavi i straha. Ljubavi prema majci i straha od zaborava. U želji da svojim pogledom zabilježim naš odnos, odnos majke i kćeri, te atmosferu roditeljskog doma, ispričala sam priču o Njoj. I o sebi. Dio smo iste sekvence, jer ja sam njena projekcija, a Ona je moja. Mjesto odrastanja uz Nju, za mene je mjesto sjećanja, naš mnemonički pejzaž, no to isto mjesto, bez Nje postaje beznačajno. Kao što će neminovno s vremenom i postati. No, strah je prevladan.” (Kustosica izložbe: Iva Prosoli)

O autorici

Rab danas oglas

Jelena Blagović Pavičić rođena je 1983. godine u Zagrebu. Završila je dvogodišnji studij fotografije pri Istituto Superiore di Fotografia e Arti Visive u Padovi, Italija. Školovanje nastavlja u Engleskoj gdje 2007. godine završava preddiplomski i diplomski studij umjetničke fotografije na University of Westminster u Londonu i stječe diplomu magistra fotografije. Nagrađena je stipendijom David Faddy Scholarship za akademsku izvrsnost.

Zaposlena je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu kao docentica pri Odsjeku snimanja, Katedra za fotografiju. 

Izlagala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Engleskoj, Kini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, itd., te je dobitnica više nagrada za svoj rad od kojih se ističe Nagrada publike na natječajnoj izložbi suvremene umjetnosti T-HT@MSU za 2015. godinu. 

Članica je Udruženja likovnih umjetnika primijenjene umjetnosti, koje ju je 2014. godine proglasilo najboljom mladom umjetnicom. (Barbara Marelić)

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime