Home Najave Svjetski dan svjesnosti o autizmu na Rabu će se obilježiti 31. ožujka prigodnim programom

Svjetski dan svjesnosti o autizmu na Rabu će se obilježiti 31. ožujka prigodnim programom

0
Svjetski dan svjesnosti o autizmu na Rabu će se obilježiti 31. ožujka prigodnim programom

Foto: Plakat: Hrvoje Hodak

Želja nam je osvijestiti našu lokalnu zajednicu kako djeca i osobe s teškoćama u razvoju postoje, one žive sa nama i svakodnevno ih susrećemo. One trebaju našu pomoć, podršku i razumijevanje. Razumijevanje i empatija stječu se od najranijih dana stoga naš vrtić uključuje djecu s različitim teškoćama u naše redovite programe te se djeca imaju priliku međusobno družiti i učiti jedni od drugih.

U programu obilježavanja je predviđeno da u 10,00 sati djeca iz vrtića prošeću sve do Vele rive gdje ćemo u more porinuti brod svijetloplave boje što je boja koja simbolično označava osobe s autizmom. Istovremeno na Trgu Municipuim Arbe će biti postavljen info pult Centra za socijalnu skrb Crikvenica, Podružnica Rab gdje će djelatnici roditeljima nuditi savjetodavnu pomoć.

Rab danas oglas

U popodnevnim satima, u 15,30 h u dvorani Dječjeg vrtića Pahuljica, predviđeno je predavanje za roditelje na temu “I ja sam dijete” o uključivanju djece s autizmom u redoviti program vrtića koje će održati odgajateljica mentorica Mladenka Frankić. U sklopu predavanja roditelji će moći dobiti savjetodavnu pomoć djelatnika Centra za socijalnu skrb.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime