Home Najave Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja 07. – 08. travnja 2017. u organizaciji MO-a Rab i pod pokroviteljstvom Grada Raba

Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja 07. – 08. travnja 2017. u organizaciji MO-a Rab i pod pokroviteljstvom Grada Raba

0
Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja 07. – 08. travnja 2017. u organizaciji MO-a Rab i pod pokroviteljstvom Grada Raba

Foto: RabDanas

Činjenica je da smo postali neaktivni te da smo usvojili nezdrave navike. Obrazac koji je već zamijećen kod primjerice Amerikanaca, kojima smo se donedavno podsmjehivali, sada se događa nama. Podatak da je 95% djevojčica predškolske i školske dobi u Republici Hrvatskoj fizički neaktivno je nevjerojatan, a do prije 20-ak godina bio je i nezamisliv. Stoga spajamo glazbu i aktivnosti na otvorenom s ciljem da iz udobnosti kauča, računala i Nutelle izvučemo van – „Getout“ djecu, mlade i odrasle kojima je urbana kultura bliska, kao i one kojima će to tek postati.

Podatak da je 95% djevojčica predškolske i školske dobi u Republici Hrvatskoj fizički neaktivno je nevjerojatan, a do prije 20-ak godina bio je i nezamisliv. Stoga spajamo glazbu i aktivnosti na otvorenom s ciljem da iz udobnosti kauča, računala i Nutelle izvučemo van – „Getout“ djecu, mlade i odrasle kojima je urbana kultura bliska, kao i one kojima će to tek postati.

Rab danas oglas

Kako je sve u duhu urbane kulture, u petak (7. travnja) održavat će se glazbena DJ radionica u holu pored BIC-a OŠ Ivana Rabljanina Rab od 14:15 – 15:00.

Predavači/demostratori DJ Jopa i Dr. Smeđi šećer populariziraju svijet gramofona kao instrumenta, a isto tako i vinilki koje su doživjele veliki comeback, što se popularno naziva scratching ili turntablism.

U subotu (8. travnja) mjesto radnje je na gradskom vježbalištu Komrčar na spravama za kalisteniku/street workout (SW), uz glazbenu podlogu DJ Jope i Dr. Smeđeg šećera. Predavači i demonstratori su stručni vježbači iz Hrvatskog street workout saveza, dugogodišnji street workouter-i koji su također i sudionici raznih natjecanja, a među kojima ima i državnih prvaka.

Program:

Petak – Dj radionica se održava u hol-u (BIC) Osnovne škole Ivana Rabljanina od 14:15 – 15:00

Subota – Okupljanje u 10:00 uz demonstracijski show ; 11:00 radionice o basic SW elementima i vježbama; 12.30 radionice naprednih SW elemenata

Sudionici: 

Street workout savez Hrvatske – HR:

  • Petar (Spartan) Đerić: predavač/demonstrator
  • Elizabeta Rudman, mag. cin.: predavač/demonstrator
  • Mislav Mikanec: demonstrator
  • Matija Žic: demonstrator

Udruga „CUT“ – RI:

  • Josip Semitekolo – DJ Jopa: predavač/demonstrator
  • David Blažević – Dr. Smeđi šećer: predavač/demonstrator

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime