Home Najave TONI FRANOVIĆ – otvorenje izložbe “Rapski eseji”/ Petak, 2.6.2017. u 21.00 sat, Galerija Pik

TONI FRANOVIĆ – otvorenje izložbe “Rapski eseji”/ Petak, 2.6.2017. u 21.00 sat, Galerija Pik

0
TONI FRANOVIĆ – otvorenje izložbe “Rapski eseji”/ Petak, 2.6.2017. u 21.00 sat, Galerija Pik

Foto: Izvor: Pučko otvoreno učiliste Rab

Toni Franović rođen je u Zagrebu 15. travnja 1964. godine. Crta i slika od djetinjstva, a izlaže od 1989. godine. Nakon tri godine studija medicine na Sveučilištu u Zagrebu upisuje Akademiju likovnih umjetnosti Sveučilišta gdje diplomira 1990. g.

Godine 1993. zapošljava se na “Arad Arts’ Project” u Aradu gdje predaje slikanje u prirodi. Akademske godine 1994/95. boravi na “American University, Wesley Theological Seminary” u Washingtonu D.C. gdje predaje duhovnost umjetnosti. Krajem 1995. radi na mjestu mlađeg asistenta na katedri slikanja i crtanja Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje predaje crtanje akta i slikanje u prirodi do 2004. godine. Gostuje kao predavač na “Kresge Academic Center” u Washingtonu D.C., “School of Visual Arts” u New Yorku, Boston Universityju itd.

Rab danas oglas

Franović izlaže prepoznatljive slike bogatog kolorizma i imaginacije koje su stekle poklonike diljem svijeta pa se nalaze u brojnim privatnim kolekcijama i javnim zbirkama, te u fundusima nekoliko muzeja u Europi, Americi i Izraelu. “Rapski eseji” tema je mediteranskog pejzaža u Galeriji Pik te poveznica autora s Kvarnerom i Rabom. Njegova slikarska produkcija na velika vrata nezaustavljivo vraća hedonizam, boju, meditativnost i raskoš (Tonči Denis Redić)

Izložba ostaje otvorena do 15. lipnja 2017.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime