Home Najave Na Pjaceti koncert Renato Chicco kvarteta / Sub./Sat 15/7/2017.u 21.30h

Na Pjaceti koncert Renato Chicco kvarteta / Sub./Sat 15/7/2017.u 21.30h

0
Na Pjaceti koncert Renato Chicco kvarteta / Sub./Sat 15/7/2017.u 21.30h

Foto: RabDanas

Kvartet sastavljen od svjetskih glazbenika koji izvode vlastite skladbe.

Pianist i organist Renato Chicco je umjetnik svjetske karijere. Dok je živio u New Yorku (1990. -1998.), bio je član orkestra velike jazz legende Lionela Hamptona (1991.-1992.) te pijanist i muzički direktor u sastavu druge legende Jona Hendricksa & Company (1991.-1997.)

Rab danas oglas

Također je u obje Amerike, Europi i Aziji svirao s velikanima kao što su : Lou Donaldson, Woody Shaw, Freddie Hubbard, Clark Terry, Benny Golson, Red Holloway, Al Grey, Joe Williams, Wynton Marsalis, Gary Burton, Milt Hinton, Reggie Workman, Jerry Bergonzi, Steve Grossman, Al Foster Poznavatelji jazza znaju da je to zaista impresivan niz istinskih velikana. Snimio dosad preko 50 albuma, a nešto i sa slavenskom etno glazbom. Na koncertima koristi originalne orgulje, a ne sintisajzer.

Stefano Bedetti spada među najznačajnije i najbolje europske ( i šire) saksofoniste. Artist je sjajne ekspresije s međunarodnom karijerom, izraženo američkog zvuka, ali i talijanske i europske poetike. Surađivao s mnogim svjetskim imenima kao što su: Billy Hart, Ed Howard, Victor Lewis, George Cables, Jimmy Howens itd.

Gitarist Ratko Zjača, Hrvat s najvećom međunarodnom karijerom, član je ovog sastava. Predaje u Rotterdamu na konzervatoriju, a popis djela, albuma, te značajnih svjetskih muzičara s kojima je surađivao zaista je impresivan. Spomenimo samo neke: Benny Bailey, Randy Brecker, Gary Peacock, Reggie Workman, John Pattituci, Al Foster, Steve Gadd, Miroslav Vitous, Ron Carter, Jimmy Cobb, Jeff Tain Watts, Alvin Queen, Adam Nussbaum, Shawnn Monteiro itd.

Bubnjar Marco Frattini glazbenik je koji je surađivao s mnogim međunarodnim imenima, sudjelovao na preko 30 studijskih snimanja te također nastupao u raznim i brojnim kazališnim i televizijskim produkcijama.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime