logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 893
Ponedjeljak, 28 Kolovoz 2017 11:39

Rujan u Loparu donosi 4. po redu EKO-ETNO FEST / 2.9.2017. - Park KAPIĆ

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Rujan u Loparu donosi 4. po redu EKO-ETNO FEST / 2.9.2017. - Park KAPIĆ Izvor: Centar za kulturu Lopar

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na već tradicionalni Eko-etno fest koji će se održati u subotu, 2. rujna, u parku Kapić u Loparu. Uoči blagdana Male Gospe i Dana Općine Lopar ovaj festival održat će se 4. godinu zaredom te pripremamo zanimljiv program kojim ćemo predstaviti bogatu folklornu baštinu otoka Raba (prvenstveno Lopara), a moći će se čuti i zvuci tradicionalnog podravskog cimbala te instrumenata načinjenih od poljoprivrednih alata u izvedbi naših gostiju iz Bjelovara i Bučke (Slovenija).

 

Program će započeti u 18,00 sati sajmom autohtonih proizvoda na kojem će se nuditi proizvodi od vune, prirodna kozmetika, suveniri bazirani na bogatoj etnografskoj baštini te razni domaći poljoprivredni i prehrambeni proizvodi (med, vino, likeri, sušene smokve, češnjak…).

Središnji dio programa, odnosno festival tradicionalne glazbe (smotra miha) započinje u 20,00 sati, uz rapske svirce miha Anđela Brnu, Brunu Škarića, Gabriela Gušćića i Sanjina Patalića, plesne sekcije Kulturno-umjetničkog društva „San Marino“ i Folklornog društva „Rapski tanac“ te loparske Pučke pjevače i Folklornu skupinu Dječjeg vrtića „Pahuljica“- PO Lopar, u programu ove godine kao gosti sudjeluju cimbalist Marijan Janči (Bjelovar) te Bučenski ramplači (Bučka, Slovenija).

Uz financijsku potporu Turističke zajednice Općine Lopar, Općine Lopar i Primorsko-goranske županije, program organizira Centar za kulturu Lopar.

Ulaz je slobodan!

Veselimo se Vašem odazivu!

Pročitano 1519 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1