Home Najave Izložba „Umjetnost oblikovanja zemlje“ ususret ovogodišnjem Danu planeta / (uto.) 17.4.2018. – Lopar

Izložba „Umjetnost oblikovanja zemlje“ ususret ovogodišnjem Danu planeta / (uto.) 17.4.2018. – Lopar

0
Izložba „Umjetnost oblikovanja zemlje“ ususret ovogodišnjem Danu planeta / (uto.) 17.4.2018. – Lopar

Foto: Izvor: CZK Lopar

 

17. travnja radovi će biti izloženi ispred zgrade Turističke zajednice Općine Lopar od 10,00 do 14,00 sati, a nakon toga izložba će biti preseljena u prostor Turističke zajednice i moći će se pogledati do kraja svibnja; za vrijeme redovnog radnog vremena – radnim danom od 8,00 do 15,00 sati.

Rab danas oglas

 

O projektu „Kreativnost u svakodnevici“…

S ciljem aktivnog uključivanja stanovništva u programe u kulturi, obogaćivanja društvenog i kulturnog života zajednice, razvoja senzibiliteta za raznovrsne umjetničke izričaje te poticanja kulturno-umjetničkog amaterizma, Centar za kulturu Lopar osmislio je projekt „Kreativnost u svakodnevici“ koji je drugu godinu zaredom financiran sredstvima Primorsko-goranske županije i Općine Lopar. Tijekom ožujka 2018. realiziran je ciklus od 10 likovno-kreativnih radionica pod stručnim vodstvom Nives Gvačić. U njima je sudjelovalo 38 osoba podijeljenih u 4 grupe koje su upoznate s osnovama lončarstva tj. postupcima oblikovanje glinenog posuđa rukama, mehaničkim i električnim lončarskim kolom te oslikavanjem, glaziranjem i paljenjem keramike. 

U okviru istog projekta prošle je godine realiziran ciklus radionica Osnove izrade mozaika u sklopu kojega je izrađena i staklenim mozaikom obložena klupa koja će uskoro biti trajno postavljena u parku Kapić.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime