Home Najave Atma Mundi Ensemble u Loparu / (pet.) 27.7.2018. u 21.00h – park Kapić

Atma Mundi Ensemble u Loparu / (pet.) 27.7.2018. u 21.00h – park Kapić

0
Atma Mundi Ensemble u Loparu / (pet.) 27.7.2018. u 21.00h – park Kapić

Foto: Izvor: CZK Lopar

 

Ulaz je slobodan!

Rab danas oglas

 

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Općine Lopar, koncert organizira Centar za kulturu Lopar. 

 

ATMA MUNDI ENSEMBLE – “THE ROAD TO SKITACHA” (CRO-IT)

  • Zoran Majstorović – gitara, oud, ukulele, saz, kompozicije
  • Simone Serafini – kontrabas
  • Borko Rupena – bubnjevi, udaraljke
  • Mirko Cisilino – truba

 

Novi album Atma Mundi Ensemble-a naziva “The Road to Skitacha” sniman je u studijima u Veroni i Goriziji, masteriziran kod Stefana Ameria u poznatom studiju “Artesuono”(ECM recording studio) u Udinama, a donosi 9 novih originalnih skladbi “bandleadera” Zorana Majstorovića. Kompozicije su kao i na prethodnom albumu “Waters and deserts” (Croatia Records 2014.) inspirirane glazbom iz različitih dijelova svijeta kao što su afrička glazba, glazba dalekog istoka pa sve do istarske ljestvice, a uz članove ansambla na albumu gostuju cijenjeni hrvatski pijanist Matija Dedić i talijanski saksofonist/klarinetist Francesco Bearzatti, inače najbolji europski jazz glazbenik 2011. po izboru pariške “L’accademie du Jazz de France”.

 

Atma Mundi Ensemble zamišljen je prvenstveno kao kontinuirana suradnja hrvatskih i inozemnih glazbenika koji svojim bogatim instrumentarijem putuju kroz svjetsku glazbu i to putovanje dočaravaju slušateljima.Uz snimanje novog albuma tijekom 2015. i 2016. bili su i dio važnih međunarodnih kompilacija u sklopu poznatog talijanskog časopisa “Musica Jazz”; kompilacije su bile posvećene Franku Sinatri, Sergiu Endrigu i Brunu Lauziju, a kao goste na tim izvedbama su imali Tamaru Obrovac, Arsena i Matiju Dedića te Francesca Bearzattija. Skladba “1947” autora Sergia Endriga koju su snimili zajedno sa Arsenom i Matijom za kompilaciju “Sergio Endrigo – Momenti di jazz” može se naći i kao “bonus track” na albumu “The Road to Skitacha”, a bila je ujedno i posljednji snimak velikog Arsena Dedića.

 

Zoran Majstorović je za album “The Road to Skitacha” dobio nagradu “Miroslav Sedak Benčić” koju dodjeljuje Hrvatsko Društvo Skladatelja za najbolje skladateljsko ostvarenje u hrvatskoj jazz glazbi za godinu 2016.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime