Home Najave Međunarodna jazz senzacija – ARUN LUTHRA’S KONNAKOL JAZZ PROJECT u Moderato Caffeu / (sub.) 28.7.2018. od 21.00h

Međunarodna jazz senzacija – ARUN LUTHRA’S KONNAKOL JAZZ PROJECT u Moderato Caffeu / (sub.) 28.7.2018. od 21.00h

0
Međunarodna jazz senzacija – ARUN LUTHRA’S KONNAKOL JAZZ PROJECT u Moderato Caffeu / (sub.) 28.7.2018. od 21.00h

Foto: RabDanas

 

Morate ih poslušati! Dođite u Moderato Caffe!

Rab danas oglas

 

 

Arun Luthra jedan je od vrhunskih saksofonista i skladatelja jazz scene New Yorka i jedan od rijetkih američkih jazz glazbenika indijskog porijekla koji spaja moderni post-bop zvuk s elementima indijske klasične glazbe te uz razne moderne i klasične glazbenim utjecajima kako bi stvorio živahan novi zvuk i stil. Profesor je na prestižnoj jazz školi u New Yorku -New School Of Music. Sa svojim Konnakol Jazz projektom nastupao je širom svijeta, uključujući Japan, Italiju, Ujedinjeno Kraljevstvo, Australiju i Sjedinjene Države.

 

Zvjezdan Ružić, pijanist, aranžer i skladatelj. Diplomirao je jazz klavir na Kärntner Landeskonservatoriumu u Austriji u klasi Prof. Roba Bargada (SAD). Pohađao je jazz seminare pijaniste Emila Spanyija te je uz standardno školovanje pohađao privatne satove kod pijaniste svjetskog glasa – Davida Gazarova. Od 2009. godine stalni je član jazz sastava Jazziana Croatica. Sastav je dosad snimio četiri studijska albuma – od toga tri nagrađivana najuglednijom hrvatskom diskografskom nagradom Porin. Godine 2015. izdaje svoj prvi samostalni album „The Knightingale Cabaret“ – projekt u kojem okuplja vrsne jazz glazbenike iz Hrvatske i Slovenije; Lenart Krečič, Vojkan Jocić, Tomaž Gajšt, Luka Veselinović, Adriano Bernobić i Alba Nacinovich. Album je sastavljen od šest autorskih skladbi u kojima Ružić kombinira elemente američkog jazza kojeg je studirao sa tradicionalnim hrvatskim melosom i kulturnom baštinom iz podneblja u kojem je odrastao. Album je nominiran za diskografsku nagradu Porin u čak dvije kategorije; za najbolji jazz album, dok je skladba Moreška ušla u konkurenciju za najbolju jazz skladbu 2015. godine.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime