logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Utorak, 31 Srpanj 2018 13:09

RGV 2018 - Koncert Komornog trija Crisóstomo - (čet.) 2.8.2018. u 21.00h, crkva sv. Križa

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)

U četvrtak 2. kolovoza 2018., u sklopu Rapskih glazbenih večeri, u crkvi sv. Križa s početkom u 21.00 h, koncert će održati Komorni trio Crisóstomo kojeg čine Krešimir Marmilić - violina, Matija Štajcar - violončelo, Biserka Krčelić - harfa.

 

Krešimir Marmilić je rođen 1961. u Zagrebu. Diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov. Usavršavao se kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University. Kao solist nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj. Pronalazi i od 1991. praizvodi djela starih hrvatskih autora. Snima i nastupa u emisijama HTV-a o Krežmi, Jarnoviću i Spadini. Za emisiju o Spadini pisao je i scenarij. Urednik je i izdavač 6 rukopisa nota Franje Krežme pod naslovom „Album“. Inicijator je tiskanja djela I. M. Jarnovića i F. Krežme (izdavač MIC, Zagreb).

Voditelj je i osnivač gudačkog kvarteta Cadenza (1995.) kao i nekoliko komornih sastava: Klavirskog trija MAK, Komornog dua i Komornog trija Crisóstomo. Član je Chordes tria. Radio je u orkestrima u SAD-u, Španjolskoj, Nizozemskoj, Sloveniji te Hrvatskoj. Aktivno koncertno nastupa i surađuje s mnogim istaknutim i priznatim glazbenicima.

Od 1999. u statusu je samostalnog umjetnika.

 

Matija Štajcar je rođen u Zagrebu. Violončelo je učio kod prof. Csifary, prof. Baert, prof. Van Doorn i prof. Gandron. Bio je član orkestara Briselske filharmonije, solista Belgijskog komornog orkestra, Opere Royal de la Monay – Bruxelles, Koninklijke Opere Gent i WDR Simfonijskog orkestra Köln. Također, bio je član mnogih komornih sastava: Trija Musical Consort, Gudačkog kvarteta Cadenza, C.P. Musica Sacra, Klavirskog trija MAK. Stalni je član Komornog dua i trija Crisóstomo. Nastupao je i kao solist.

 

Biserka Krčelić je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Magistrirala je na Sveučilištu za glazbu i dramske umjetnosti u Grazu u klasi prof. A. E. Clark. Nastupa solistički i u raznim komornim sastavima u zemlji i inozemstvu (Austrija, Njemačka, Engleska…). Surađuje sa svim zagrebačkim orkestrima, a bila je član simfonijskih orkestara u Grazu i Beču. Redovna je profesorica harfe u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Pročitano 545 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

BORICkandidat400

DOMOVINSKI POKRET 500

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1