logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Utorak, 25 Kolovoz 2015 11:00

Preplivajmo zajedno Barbatski kanal

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Plakat: Hrvoje hodak, Art studio hagall Plakat: Hrvoje hodak, Art studio hagall

I ove godine na Rabu, jubilarni 5. puta zaredom organizira se humanitarni plivački maraton za osobe s invaliditetom i sve ljude dobre volje ''Srcem protiv barijera'', kojeg Rabljani zovu i „Krešin maraton“, po njegovom idejnom začetniku književniku i velikom humanitarcu Krešimiru Butkoviću koji je i sam osoba s invaliditetom (kvadriplegičar).

Ovaj put sve je dignuto na viši nivo i cijeli događaj prometnuo se u Tjedan jednakih mogućnosti gdje će se otočane i školsku djecu senzibilizirati za problematiku OSI-a.U protekle četiri godine uz druženje na maratonu prikupljena su značajna sredstva i izgrađena podizna platforma (lift) za OSI u OŠ Ivana Rabljanina u Rabu, potaknuta je izgradnja tri rampe za ulaz OSI-a u more te je zahvaljujući razumijevanju Gradskih vlasti povećan broj parkirališnih mjesta za OSI.

Uz prigodna događanja dogovoreno je za osobe s invaliditetom i panoramsko razgledavanje Raba s mora u Eko brodu. Start maratona je 5. rujna u 10 sati ujutro, na Vodenči u Barbatu, svi su pozvani. Kotizacije nema, no obzirom da je u tijeku akcija prikupljanja sredstava u svrhu nabavke liftera za ukrcaj osoba s invaliditetom u izletničke brodove u luci Rab, svatko prema vlastitim mogućnostima i želji može uplatiti donaciju na račun za posebne namjene:
Podaci za uplatu: GRAD RAB IBAN: HR6223400091836300002
Model: 68 Poziv na broj: 7706 - OIB uplatitelja
Opis plaćanja: Za plivački maraton
Pobijedimo barijere u sebi i oko sebe te preplivajmo svi skupa Barbatski kanal od Vodenče do Dolina i nazad. Dobrodošli!

Pročitano 1425 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1