logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Srijeda, 26 Rujan 2018 16:04

"Ča znamo o SUPETARSKOJ DRAGI i BARBATU?" - budite i Vi dio projekta "Tisućljeće rapskoga benediktinstva"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Nastavljaju se vrlo zanimljive projektne aktivnosti vezane uz obilježavanje tisućljetne prisutnosti i djelovanja benediktinskoga reda na otoku Rabu, no ovoga puta akcent je na suradnji s lokalnim stanovništvom.

 

Naime, primarna svrha projekta Tisućljeće rapskoga benediktinstva nije samo ta da se žiteljima otoka Raba približi benediktinsko nasljeđe koje je već tisuću godina dio kulturno-povijesne baštine svakoga otočanina, već se nastoji kroz zanimljive razgovore i tribine domaćeg čovjeka potaknuti na suradnju. Upravo s tim ciljem početkom listopada voditelji projekta doc. dr. sc. Dušan Mlacović s Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Ljubljani i doc. dr. sc. Saša Potočnjak s Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci upriličit će dva druženja s građanima na teme: "Ča znamo o Supetarskoj Dragi?" i "Ča znamo o Barbatu?".

 

Na pitanje "Ča znamo o Supetarskoj Dragi?" odgovore ćemo moći doznati na druženju čiji je domaćin Udruga TUNERA, a koje će se održati u srijedu 3. listopada 2018., u PŠ Supetarska Draga.

"Ča znamo o Barbatu", pokušat ćemo doznati u petak 5. listopada 2018., u hotelu Barbat i to na poziv Udruge KOMIN.

I jedan i drugi susret počet će u 19 sati, a poznavajući sjajne stručne voditelje koji će moderirati ovim druženjima, sigurni smo da će vaš odaziv biti velik i da ćete svojim kućama otići bogatiji nekim novim i uzbudljivim spoznajama o povijesti svojih mjesta i čitavoga otoka Raba.

 

Nositelj projekta "Tisućljeće rapskoga benediktinstva" je benediktinski samostan sv. Andrije Apostola u gradu Rabu; projekt je sufinanciran u sklopu Javnih potreba Grada Raba za 2018. godinu.

 

Veselimo se Vašem dolasku!

Pročitano 4290 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1