Home Najave “Ča znamo o SUPETARSKOJ DRAGI i BARBATU?” – budite i Vi dio projekta “Tisućljeće rapskoga benediktinstva”

“Ča znamo o SUPETARSKOJ DRAGI i BARBATU?” – budite i Vi dio projekta “Tisućljeće rapskoga benediktinstva”

0
“Ča znamo o SUPETARSKOJ DRAGI i BARBATU?” – budite i Vi dio projekta “Tisućljeće rapskoga benediktinstva”

Foto: RabDanas

 

Naime, primarna svrha projekta Tisućljeće rapskoga benediktinstva nije samo ta da se žiteljima otoka Raba približi benediktinsko nasljeđe koje je već tisuću godina dio kulturno-povijesne baštine svakoga otočanina, već se nastoji kroz zanimljive razgovore i tribine domaćeg čovjeka potaknuti na suradnju. Upravo s tim ciljem početkom listopada voditelji projekta doc. dr. sc. Dušan Mlacović s Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Ljubljani i doc. dr. sc. Saša Potočnjak s Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci upriličit će dva druženja s građanima na teme: “Ča znamo o Supetarskoj Dragi?” i “Ča znamo o Barbatu?”.

Rab danas oglas

 

Na pitanje “Ča znamo o Supetarskoj Dragi?” odgovore ćemo moći doznati na druženju čiji je domaćin Udruga TUNERA, a koje će se održati u srijedu 3. listopada 2018., u PŠ Supetarska Draga.

“Ča znamo o Barbatu”, pokušat ćemo doznati u petak 5. listopada 2018., u hotelu Barbat i to na poziv Udruge KOMIN.

I jedan i drugi susret počet će u 19 sati, a poznavajući sjajne stručne voditelje koji će moderirati ovim druženjima, sigurni smo da će vaš odaziv biti velik i da ćete svojim kućama otići bogatiji nekim novim i uzbudljivim spoznajama o povijesti svojih mjesta i čitavoga otoka Raba.

 

Nositelj projekta “Tisućljeće rapskoga benediktinstva” je benediktinski samostan sv. Andrije Apostola u gradu Rabu; projekt je sufinanciran u sklopu Javnih potreba Grada Raba za 2018. godinu.

 

Veselimo se Vašem dolasku!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime