logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Srijeda, 10 Listopad 2018 16:47

Dođite na promociju avanturističkog dječjeg romana ''Borna na Rabu'' književnika Krešimira Butkovića / (sub.) 20.10. u 18h

Autor:
Ocijeni sadržaj
(7 glasa/-ova)

U subotu, 20.10. u 18 sati, dođite i podržite promociju avanturističkog dječjeg romana ''Borna na Rabu'' književnika Krešimira Butkovića. Susret Borne i Raba održat će se na klasičnom mjestu u dvorani BIC-a OŠ Ivana Rabljanina Rab.

 

Ovaj roman već sad recenzentski znalci uvrštavaju u klasik dječje književnosti. Osim ozračja i zaboravljenih slika Raba osamdesetih, ljetnih avantura i dogodovština, Butković na suptilan način uvodi u radnju i pitanje današnjeg vršnjačkog nasilja u školi, daje neka logoterapijska rješenja te logopedagoški vodi djecu do same katarze nižući akcijske scene iz kojih mogu naučiti i mladi i odrasli. Roman znanstvene fantastike tako uvelike dotiče realnu sliku ondašnjeg i sadašnjeg vremena te je prihvatljiv za čitanje svim generacijama čitatelja.

 

Urednica knjige je Andrea Stevanović, ilustratorica Melanija Krklec, a izdavač nakladnička kuća ''Funditus''.

 

Za nas Rabljane je posebna jer je ovo prva dječja knjiga čija se radnja odvija na Rabu, te predstavlja Rab i Rabljane u najljepšem svjetlu kroz smijeh, zaigranost i ljubav te bezbrižnost djece iz osamdesetih godina prošlog stoljeća u susretu s djecom 21. stoljeća

 

Kroz večer promocije vodit će nas moderator i radijski voditelj Damir Ćopić, u ime nakladnika govorit će Ana Klopotan. Recenziju knjige predstavit će Mona Othman, a uz književnika Krešimira Butkovića nastupit će i glazbeni gost Hrvoje Hodak.

 

Promociju knjige organizira Gradska knjižnica Rab u sklopu Mjeseca hrvatske knjige. Medijski pokrovitelji su: RabDanas, Rapski list, Radio Rab, Seebiz.eu

 

Da je riječ o posebnoj knjizi potvrđuje i podatak da je trenutačno predstavljena na najvećem svjetskom festivalu knjige u Frankfurtu.

 

Za nas Rabljane je posebna jer je ovo prva dječja knjiga čija se radnja odvija na Rabu, te predstavlja Rab i Rabljane u najljepšem svjetlu kroz smijeh, zaigranost i ljubav te bezbrižnost djece iz osamdesetih godina prošlog stoljeća u susretu s djecom 21. stoljeća.

Pročitano 1572 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia