Home Najave Koncert “Moć gitare” Damira Halilića Hala; glazbeni dokumentarac “Črni Kastavac” Igora Modrića / 12.12.2018. u prostoru DVD-a od 19,00 sati

Koncert “Moć gitare” Damira Halilića Hala; glazbeni dokumentarac “Črni Kastavac” Igora Modrića / 12.12.2018. u prostoru DVD-a od 19,00 sati

0
Koncert “Moć gitare” Damira Halilića Hala; glazbeni dokumentarac “Črni Kastavac” Igora Modrića / 12.12.2018. u prostoru DVD-a od 19,00 sati

Foto: RabDanas

 

Nakon Halove Moći gitare, u 20,30 sati, uslijedit će izvrstan glazbeno-dokumentarni film Črni Kastavac u režiji Igora Modrića koji je snimljen u sijećanje na Philadelphia Jerryja Ricksa, blues glazbenika koji se skarsio u Kastvu te je njemu u čas pokrenut i poznati Kastav Blues Festival.

Rab danas oglas

 

Gostvanje u Loparu organizira Centar za kulturu Lopar uz potporu Primorsko-goranske županije i Općine Lopar te je ulaz slobodan!

 

HAL – MOĆ GITARE / GUITAR POWER

Hal je dobitnik najprestižnijih hrvatskih glazbenih nagrada, a njegovi koncertni nastupi nazvani Moć Gitare kritika ocjenjuje kao jedan od najinventivnijih i najoriginalnijih projekata danas na sceni. Audio-vizualni program koji kritika ocijenjuje kao alternativni koncept solističkog koncerta inovativnog karaktera što se odnosi ne samo na sinkroniziranost audio i video komponente nego i na zvučnu kulisu koristeći jtzv. prirodni chorus efekt., a žanrovska širina repertoara i upotreba raznih vrsta glazbala (gitare: klasična, akustična, 12 string, električna) samo dodatno povećava razliku u odnosu na standardne gitarističke koncerte. Moć gitare je tijekom posljednjih godina afirmirana na pozornicama diljem svijeta; London, Berlin, Rim, Budimpešta, Zagreb, Varšava, Nashville, Prag, Lugano, Lille, Milano, Verona, Krakov, Beograd Halovu glazbu, kao i sam program Moć gitare, nemoguće je žanrovski odrediti niti svrstati u postojeće kategorije pa su najbolja preporuka za njegove projekte nastupi na elitnim svjetskim binama u rasponu od nacionalnih kazališta preko klubova do raznih festivala kao i preporuke eminentnih svjetskih glazbenika među kojima su dobitnici najprestižnijih nagrada kao što su Grammy ili Brit Awards koji nisu štedjeli riječi pohvale što je vidljivo u Halovim press materijalima. Želite li nešto zaista novo, inventivno i drugačije, a istodobno na visokoj umjetničkoj razini, bez obzira na vaše glazbene preferencije Hal je pravi izbor za vas – alternativa klasici, klasičnom zvuku, klasičnom pristupu i klasičnim navadama neče vas ostaviti ravnodušnima.

 

ČRNI KASTAVAC

Dokumentarni je film o Philadelphia Jerryju Ricksu, blues glazbeniku koji je živio kao „rambler“, glazbeni nomad sve do trenutka dok se nije odlučio skrasiti u Hrvatskoj koju je često pohodio na svojim putovanjima. Na poziv Damira Halilića Hala, svjetski priznatog gitariste došao je u Kastav, srednjevjekovni gradić pokraj Rijeke u koji se „na prvu“ zaljubio te odlučio u njemu ostati na neko duže vrijeme ali sudbina je htjela da tu ostane zauvijek. Naime nakon godinu dana provedenih u Kastvu Jerry Ricks je teško obolio te završio u bolnici gdje je i preminuo 2007. godine a posljednja želja mu je bila da ga se u Kastvu pokopa tako da je 2008. godine pokrenut Kastav Blues Festival koji se organizira svake godine u kolovozu kao memorijalni festival gdje nastupaju eminentni glazbenici iz cijelog svijeta a mnogi sudjeluju i u filmu te pojašnjavaju Ricksov veliki utjecaj na još živuće blues legende.

Trailer 

IGOR MODRIĆ, filmski redatelj i montažer rođen je u Rijeci 1962. godine. Kao autor ili montažer potpisuje preko 400 glazbenih spotova za brojne hrvatske i inozemne glazbenike. Dobitnik je i mnogih priznanja za režiju i montažu dokumentarnih i turističkih filmova a u proteklih deset godina upotpunjuje svoje djelovanje u osmišljavanju i izradi video projekcija za kazalište te razna glazbeno-scenska događanja i koncerte.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime