logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Nedjelja, 03 Ožujak 2019 12:35

NIKO BRAVARIĆ svoju prvu samostalnu izložbu na Rabu tematski posvećuje svim ženama / (sub.) 9.3. u 19h - Caffe bar MODERATO

Autor:
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)

Iako je do sada sudjelovao u brojnim likovnim projektima i svoje radove izlagao na grupnim izložbama i revijama, mladi rapski umjetnik Niko Bravarić svoju je prvu samostalnu izložbu odlučio pokloniti svome otoku Rabu čiji su pejzaži, vizure grada, ljudi, njihovi pogledi i razmišljanja, velika inspiracija uz koju propituje svoje poglede i izvan okvira.

 

Izložba simboličkog naziva „TUBEDOKIN“ ( čitajući unatrag NIKO DEBUT) tematski je posvećena svim ženama (spoj autorovih ženskih portreta i aktova uz autoportrete), a upriličit će se 9. ožujka 2019. u Caffe baru „Moderato“ s početkom u 19,00 sati. Otvorenje izložbe glazbom će začiniti mlada lokalna glazbenica Sara Hood DJ, a zatvaranje rapski rock band „Ala da“.

 

Za prezentaciju ovog mladog, i brojnih drugih umjetnika u rapsku javnost (i šire), zaslužan je Goran Ćuk, vlasnik Caffe bara „Moderato“, koji kao veliki ljubitelj i promicatelj jazz glazbe (jedan od utemeljitelja i član organizacijskog odbora Rab Jazz Festa već treću godinu za redom), neprestano pronalazi i potiče mlade talente (likovne i glazbene umjetnosti) da svoje uratke pokažu i podijele s javnosti. Stoga će izložba biti postavljena u Caffe baru „Moderato“, a možete je razgledati do 15. ožujka 2019. godine.

 

NIKO BRAVARIĆ, biografija

Napisala: Gordana Ćuk Ribarić

 

Niko Bravarić rođen je 1996. godine u Rijeci. Djetinjstvo i ranu mladost proveo je u Rabu, no ljubav prema likovnoj umjetnosti odvodi ga u Rijeku gdje s uspjehom završava Školu za primijenjenu umjetnost i preddiplomski studij na Akademiji primjenjenih umjetnosti u Rijeci (smjer slikarstvo). Momentalno je na istoimenoj akademiji polaznik diplomskog studija. 

Brojne su teme i motivi, kao i likovne tehnike (ulje na platnu/ljepenci, grafika, olovka, tehnika točkanja, tuš, kolaž, video animacije u kombinaciji s glazbom...) kojima Niko od malih nogu svojim stvaralaštvom propituje sebe, svijet oko sebe i trenutak u kojemu živimo. Inspiraciju često nalazi u glazbi, a osobito u svom okruženju, uočavajući čudesne detalje kojima ovaj svijet obiluje, ali ih „običan smrtnik“ nije svjestan. Nerijetko, poput nekog mladog vizionara, kritički sagledava budućnost koja nas čeka, što je, u odnosu na pripadnike generacije kojoj pripada, iznimno rijeko i vrlo smjelo. 

Tijekom svog umjetničkog rada sudjelovao je na likovnom natjecanju na međunarodnoj i nacionalnoj razini „Europa u školi“, lokalnom natjecanju „Ex Tempore – jesen na Sušaku“, te u brojnim likovnim projektima „LUMS“ – likovnom umjetnošću mijenjamo svijet, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, mural u Sv. Kuzmu, suradnja lokalne zajednice sa Školom za primjenjenu umjetost, „Spajalica“, street art (MMSU Rijeka), „Grad na drugi pogled“, suradnja sa studentima Akademije likovnih umjetnosti (MMSU Rijeka), na 49. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva

Gradeći svoje stvaralaštvo i stil kroz brojne likovne tehnike i tematiku do sad su mu radovi bili izlagani na grupnim izložbama.

Pročitano 2541 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia