logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Subota, 23 Ožujak 2019 09:00

Tjedan Geoparka Rab u OŠ Ivana Rabljanina Rab / 25.-29. ožujka 2019.

Napisao/la OŠ Ivana Rabljanina Rab
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U tjednu od 25. do 29. ožujka u suradnji Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab i Udruge ProGEO-Hrvatska u Osnovnoj školi Ivana Rabljanina Rab održat će se edukativna predavanja s ciljem informiranja o Geoparku otok Rab te podizanja svijesti o važnosti zaštite i promocije geološke baštine, prije svega one otoka Raba, ali i europske i svjetske geološke baštine.

 

Geopark otok Rab – muzej na otvorenom

Osim predavanja za učenike i djelatnike Škole, u srijedu 27. ožujka u 19:00 sati u BIC-u Škole bit će predavanje za javnost s temom Geopark otok Rab – muzej na otvorenom. Predavačica je dr. sc. Ljerka Marjanac, koautorica projekta Geopark otok Rab te predsjednica Udruge ProGEO Hrvatska, stalno zaposlena u Zavodu za paleontologiju i geologiju kvartara Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu.

 

Cilj je predavanja upoznati širu javnost otoka Raba s djelatnostima Geoparka Rab te njegovim geoturističkim i edukativnim potencijalom.

 

Učenici Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab sudjelovat će na predavanjima Geopark otok Rab – znanost, radost i korist, Geopark – čuvar Zemljinog nasljeđa i Europski i svjetski geoparkovi – gdje, kako i zašto?. Učitelji će s druge strane na predavanju Geopark otok Rab – školski obrazovni poligon imati priliku saznati nešto više edukativnom potencijalu Geoparka.

Pročitano 938 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1