logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Petak, 19 Travanj 2019 15:58

Osma Noć knjige u Gradskoj knjižnici Rab završit će poetskom večeri rapskih pjesnikinja i pjesnika / 23.4.2019. - GK Rab

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)

U utorak 23. travnja 2019. godine održat će se osma Noć knjige, manifestacija kojom se nastoji dati kreativan poticaj čitanju, promidžbi knjige te razgovoru o njezinu položaju i vrijednosti u suvremenu društvu. Povod za to pružaju Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja).

 

Kao i prethodnih godina, na dan manifestacije, u dnevnim ili večernjim satima, u Gradskoj knjižnici Rab organizirat će se različita događanja, a sve s ciljem da nas ljubav prema knjizi međusobno poveže u njezinu slavljenju i promicanju.

 

Gradska knjižnica Rab će tako u utorak 23. travnja od 8.00 do 13.30 sati omogućiti besplatne upise za djecu predškolskog uzrasta i učenike mlađe osnovnoškolske dobi (I.-IV. razreda), kao i vraćanje knjiga bez naplate zakasnine.

 

Od 18.00 sati odvijat će se mala čitaonica i kreativna radionica za djecu od 5 do 10 godina starosti, pod nazivom "Nezadovoljna bubamara" koju će voditi Magdalena Mahić, a za završnicu programa ovogodišnje Noći knjige u Gradskoj knjižnici Rab, s početkom u 20.00 sati, održat će se večer poezije rapskih pjesnikinja i pjesnika na kojoj će sudjelovati: Albina Andreškić - Paparić, Miroslav Mirko Borić, Anđelko Brna, Josip Fafanđel, Mirjana Fantauzzo, Jasna Gvačić, Željko Javoran, Petra Kordić, Karla Matušan, Željko Peran i Marica (Maja)Tomulić Kurelić.

 

Događaj će glazbeno popratiti učenici Osnovne glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov, Područni odjel Rab.

Pročitano 792 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1