logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Ponedjeljak, 06 Svibanj 2019 12:52

Tečaj za trudnice i partnere u organizaciji Kocke i Hrvatske komore primalja / (sub.) 8.6.2019.

Napisao/la Udruga za djecu i mlade Kocka
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Povodom Međunarodnog dana primalja koji se obilježava, 5. svibnja, jučer je po prvi puta u Kocki najavljen Tečaj za trudnice i partnere koji će se održati u organizaciji Udruge za djecu i mlade Kocka i Hrvatske komore primalja, u subotu 8. lipnja 2019. u donjoj prostoriji Kocke.

 

Tečaj će voditi vodi Barbara Finderle, prvostupnica primaljstva i certificirana savjetnica za dojenje s 15ak godina iskustva rada u rodilištu i majka dvoje djece.

 

O tečaju:

Tečajevi za trudnice pomažu vam educirati se vezano za trudnoću, porođaj, dojenje, brigu oko novog člana obitelji. Razgovarat ćemo kako "najbezbolnije" podnositi bol i upoznati vas s postupcima koji će se obavljati za vrijeme porođaja. Na taj način pripremat ćete se za tijek porođaja kao i za njegov završni čin - za rađanje.

Na tečaju ćete doznati kada otprilike treba krenuti u rodilište, kako se pripremiti, kako se nositi s trudovima, koga povesti sa sobom kao podršku i niz drugih detalja. Također, čak 99% majki moglo bi dojiti kada bi imale adekvatnu podršku. I zato je važno da majke imaju potpunu informaciju o važnosti i prednostima dojenja, ali i pomoć i podršku kada se susretnu s problemima. Važnost isključivog dojenja iznimna je, a Svjetska zdravstvena organizacija čvrsto tvrdi da djeca ne trebaju ništa drugo osim majčinog mlijeka u prvim mjesecima života.

Također možete postavljati pitanja koja vas zanimaju i dobit ćete odgovore iz prve ruke.

 

Detalji održavanja:

  • Tečaj će se održati u subotu 8. 6. 2019. u donjoj prostoriji Kocke
  • od 10-12 sati razgovaramo o trudnoći i porođaju, a od 17-19 sati o dojenju
  • Prijaviti se možete na fb Kristine Ribarić ili mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Sudjelovanje na tečaju besplatno je zahvaljujući Hrvatskoj komori primalja, Udruzi za djecu i mlade Kocka, te potpori Ribaric guesthouse-a

Pročitano 599 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1