logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Ponedjeljak, 13 Svibanj 2019 18:21

Rab domaćin 6. Međunarodnog festivala kulture i sporta za osobe starije od 40 godina - "Život je lijep"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

6. Međunarodni festival kulture i sporta za osobe iznad navršenih 40 godina života "Život je lijep", održat će se na Rabu u periodu od 15. do 19. svibnja 2019. godine.

 

Riječ je o međunarodnom festivalu u kulturi i sportu za žene starije od 40 i za muškarce starije od 45 godina, kao i za ostale dobne kategorije od navršenih 50 godina na dalje, koji se odvija pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a za čiju su organizaciju zaslužni ETS (European Tourist Service) iz Bugarske te Matica umirovljenika Grada Zagreba čiji su članovi sudjelovali na dosadašnjim festivalima.

 

Nakon Slovačke, Bugarske i Ukrajine, Hrvatska je četvrta zemlja u kojoj će se festival održati, a Rab je izabran kao grad domaćin na prijedlog glavnog organizatora budući da ih je osvojio svojim prirodnim i kulturnim ljepotama, te se spominje kao jedna od najpopularnijih destinacija za odmor u Hrvatskoj.

 

Prijavljeno je petstotinjak sudionika iz Bjelorusije, BiH, Bugarske, Latvije, Litve, Mađarske, Slovenije, Slovačke i Hrvatske, a i Udruga umirovljenika Grada Raba također se aktivno uključila u tijek festivala.

 

Grad Rab je kao domaćin pripomogao oko organizacije, a tijekom svečanog otvaranja u srijedu, 15. svibnja sudionicima festivala prigodno će se obratiti i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić.

Pročitano 1296 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia