Home Najave GALERIJA PIK – Izložba radova sedam autora iz zbirke MMSU Rijeka pod nazivom “Par – Nepar”

GALERIJA PIK – Izložba radova sedam autora iz zbirke MMSU Rijeka pod nazivom “Par – Nepar”

0
GALERIJA PIK – Izložba radova sedam autora iz zbirke MMSU Rijeka pod nazivom “Par – Nepar”

Foto: RabDanas

 

Vilma Bartolić, viša kustosica MMSU, koja će i otvoriti izložbu, odabrala je radove sljedećih umjetnika: Dušan Džamonja, Oton Gliha, Ivo Kalina, Albert Kinert, Ivan Kožarić, Zlatko Prica, Kosta Angeli Radovani.

Rab danas oglas

 

Izložba “Par – Nepar” upućuje na dvojnost, istovremenu sličnost što ne isključuje međusobno oponiranje radova nastalih na istu ili sličnu temu, u istom vremenskom razdoblju, izrađenih u različitom mediju.

Stvaralački proces, formalni izgled dovršenog umjetničkog djela i njegov vizualni doživljaj, u velikoj su mjeri uvjetovani medijem u kojem je rad izrađen. Medij, radi li se o slici, crtežu, grafici, skulpturi ili nekoj drugoj likovnoj tehnici, ima svoje zakonitosti, ograničenja ili prednosti, a umjetnički rad u suglasju je sa svim njegovim specifičnostima. Istovremeno, u ovom kontekstu, likovni jezik autora ne gubi svoj identitet već ostaje prepoznatljiv i dosljedan što se iščitava u svakom segmentu izložbe “Par – Nepar”.

Sedam umjetnika iz muzejske zbirke predstavljeni su radovima postavljenima u par, tako da je crtež oponiran skulpturi, slika crtežu, grafika slici

 

Postav u rapskoj galeriji „Pik“, na adresi Ivana Rabljanina 3, može se pogledati od 31. svibnja do 12. lipnja.

 

Organizator izložbe je Pučko otvoreno učilište Rab u partnerstvu s Udrugom Livingstone.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime