logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Utorak, 02 Srpanj 2019 06:40

Nina Đurđević predstavlja se u Galeriji Pik fotografskom serijom "Poslov(ič)na" / (pet.) 5.7.2019. u 21h

Napisao/la POU Rab
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U petak, 5. srpnja 2019., u 21 sat, Galerija Pik u Rabu otvara svoja vrata izložbi suvremene fotografkinje Nine Đurđević pod nazivom POSLOV(IČ)NA.

 

Što je to umjetnički rad? Kakve poslove obavljaju umjetnici kako bi preživjeli? Identificiramo li se s poslom koji obavljamo?

Na ova pitanja odgovara Nina Đurđević fotografskom serijom Poslov(ič)na kojom je revidirala zadnjih petnaestak godina u kojima je obavljala vrlo različite poslove.

 

Od 2009. počela je fotografski bilježiti samu sebe na različitim radnim mjestima. Poslove koje je odradila prije stvorene potrebe o bilježenju vlastitog rada, naknadno je rekonstruirala.Uz fotografsku bilješku za svaki posao napisala je i priču.

 

Serijom predstavljenom na ovoj izložbi koja se odvija u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab, u sklopu Rapskog kulturnog ljeta, Nina Đurđević nastavlja niz autobiografskih radova koji čine okosnicu njezinog opusa.

 

Nina Đurđević rođena je 8. 3. 1980. u Brežicama, Slovenija. Od 2002. do 2008. pohađala je Akademiju dramske umjetnosti Zagreb i stekla naziv dipl. akad. snimatelj, a od 2011. do 2013. usavršavala se na Master programu za fotografiju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Članica je ULUPUH-a od 2011. godine, a od 2017. učlanjena je u Hrvatsku zajednicu samostalnih umjetnika. Fotografije iz njezine serije Objekt(iv)na nalaze se u fundusu Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.

 

Iva Prosoli Stojkovska

Pročitano 517 puta

seakayakcroatia