logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Utorak, 09 Srpanj 2019 22:13

Peranićeva stvaralačka osobnost zapisana u drvu masline / (pon.) 15.7. u 21h - crkva sv. Katarine

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Peranićeva stvaralačka osobnost zapisana u drvu masline / (pon.) 15.7. u 21h - crkva sv. Katarine Foto/design: Hrvoje Hodak

U ponedjeljak 15. srpnja 2019. s početkom u 21h, u crkvi sv. Katarine, smještenoj na samom ulazu u gradski park Dorku, postat ćemo, kako to u katalogu izložbe piše gospođa Sanda Stanaćev Bajzek, mag. hist. art., svjedocima izvornog i ne često viđenog sklada između stvaralačke osobnosti i njezine uspješne kreativne realizacije.

 

Riječ je dakako o osobnosti rapskog kipara, suptilnog istraživača forme, Jadranka Peranića, i o njegovoj dugo iščekivanoj samostalnoj izložbi „Zapisano u drvu masline“.

Kada dlijeto s ljubavlju izmodelira oblik koji nas ne ostavlja ravnodušnima, koji nam otvara brojne asocijacije, koji potiče imaginaciju i odvodi je u nestvarne čudesne prostore gdje se dotiču stvarno, organsko i nestvarno, fantazmagorično, onda je i potreba i dužnost pokazati to i drugima, odnosno otkriti to svima. Jer pod rukom ovog samozatajnog „majstora“ ne nastaje tek dopadljiva forma, drveni ukras izrađen u plemenitom, lijepom maslinovu drvu, već djelo, živo, uzgibano, strukturom i podatnošću masline „toplo“ i gotovo uzvišeno, poručuje Stanaćev Bajzek.

 

Dođite u ponedjeljak 15. srpnja na otvorenje ove posebne izložbe, i odnesite sa sobom mnoštvo raspoloženja i utisaka, onoliko različitih koliko je različit vaš umjetnički senzibilitet.

 

Izložba radova Jadranka Peranića „Zapisano u drvu masline“ ostat će otvorena od 15. do 29. srpnja 2019.

 

Pročitano 1600 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia