logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Srijeda, 10 Srpanj 2019 16:41

Samba Paradise Festival - Osmi puta zaredom Rajska plaža na jedan dan postaje Copacabana

Autor:
Ocijeni sadržaj
(8 glasa/-ova)

Festival će privući tisuće ljubitelja latino zvukova, profesionalnih i amaterskih plesača te turista kojima je festival sambe postao motiv dolaska u Lopar i na Otok sreće

 

Vrući latino ritmovi i stotine kostimiranih plesača i glazbenika i ove godine stižu u Lopar gdje se održava osmi Samba Paradise Festival, zabavni plesno-scenski događaj na otvorenom koji na jedan dan u Hrvatsku donosi atmosferu brazilske Copacabane.

Tako će u četvrtak, 18. srpnja desetak kostimiranih plesnih i glazbenih skupina zabavljati tisuće turista latino ritmovima.

 

Savršeno mjesto za doživljaj istinske sambe

Samba Paradise Festival postao je loparska tradicija otkako je održan prvi puta 2002. godine, a proteklih je godina privukao plesačice iz Brazila, Kube, Dominikanske Republike, Rusije, Ukrajine, Mađarske, Italije, Hrvatske, BiH i Slovenije.

“Drago nam je da možemo gostima ponuditi ovako jedinstven program. Turisti ne moraju putovati do Brazila, dovoljno je da dođu u Lopar i vidjet će Copacabanu u malom. Imamo pregršt prekrasnih pješčanih plaža, a ovim festivalom želimo usmjeriti promociju upravo na njih. Svake godine festival je sve bolji, a od ove očekujemo još i više” – istaknuo je Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice općine Lopar.

 

Festival počinje šetnjom u povorci loparskim šetalištem, a putem kroz grad do Rajske plaže plesačice, capoeiristi, plesačice s vatrom, maskote i brojni drugi zabavljači animiraju turiste i lokalno stanovništvo. Latino zabava nastavlja se na pozornici na plaži sa službenim programom i scenskim koreografijama, a luda atmosfera i uzbudljiva glazba sigurno će sve posjetitelje rasplesati do kasno u noć.

 

Ugostitelji su se pobrinuli da ponuda hrane i pića ne bude samo obilna, već i tematska. Turisti mogu očekivati ljetne koktele, finger food te razne delicije koje okusom i izgledom pridonose brazilskoj atmosferi.

 

Lopar ima 22 pješčane plaže, a upravo je Rajska plaža duga 1,5 kilometar, po izboru CNN-a 2013. godine uvrštena među sto najljepših plaža na svijetu. Upravo je ova pješčana plaža savršeno mjesto da svi posjetitelji dožive dašak izvornog brazilskog plesa, sambe.

Pročitano 2858 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1