Home Najave Preko 500 trkača iz sedam zemalja stiže na 13. izdanje Continental Rab Island Traila

Preko 500 trkača iz sedam zemalja stiže na 13. izdanje Continental Rab Island Traila

0
Preko 500 trkača iz sedam zemalja stiže na 13. izdanje Continental Rab Island Traila

Foto: Foto: Petar Lupić

 {gallery}Rab trial 2019{/gallery}

 

Rab danas oglas

Continental Rab Island Trail dio je hrvatske Treking lige, a sastoji se od tri trase od 6, 15,5 i 25 kilometara pa mogu sudjelovati trkači svih generacija.

Utrka Continental Rab Island Trail dio je hrvatske Treking lige, a prolaskom trkača kroz cilj u Loparu završit će osmo kolo. Sudjelovati mogu trkači iz cijeloga svijeta, a kako organizatori pripremaju različite duljine trasa, mogu sudjelovati i trkači svih generacija. Prva i najduža trasa je za one hrabre, naziva se Challenger i duga je čak 25 kilometara. Trasa Active duga je 15,5 kilometara, a najkraća Light staza, šest kilometara.

 

Rab trail jedna je od najdugovječnijih otočkih trail&treking utrka koja će ugostiti preko 500 trkača iz sedam zemalja. Rab je sigurno najrazličitiji otok na Jadranu: niti jedan otok nema toliku raznolikost, od gustih borovih šuma Kalifronta, do kamenjara Kamenjaka i najzad poluotoka Lopara, posebnog zaštićenog prirodnog područja nalik Rajskom vrtu, a gdje raste sva flora koja raste na Mediteranu. Osim utrke, događaj nudi i razne druge sadržaje koje će svojim gostima ponuditi nezaboravan vikend: koncert poslije utrke, izlet na Goli otok dan poslije i sveukupno zabavu za pamćenje“ – izjavio je Šimun Cimerman, organizator Treking lige.

 

Rab trail jedna je od najdugovječnijih otočkih trail&treking utrka, a trkače privlači predivnom i raznolikom stazom koja se proteže duž cijelog otoka. Cilj utrke je na najvećoj i najpoznatijoj pješčanoj plaži na Jadranu, Rajskoj plaži u Loparu.

Trkači koji trče dvije duže dionice (15,5 i 25 kilometara) okupit će se na rivi u gradu Rabu te krenuti zadanom rutom kroz privlačne krajolike otoka, dok će oni koji trče šest kilometara startati s Rajske plaže u Loparu ispod hotelskog naselja San Marino. Na najvećoj i najpoznatijoj pješčanoj plaži na Jadranu, Rajskoj plaži u Loparu je i cilj utrke. Ovaj pješčani raj prostire se na gotovo dva kilometra, nagrađen je “Plavom zastavom” zbog kvalitete vode, očuvanja okoliša i sigurnosti te je dospio CNN-ovu listu „Top 100 svjetskih plaža“.

 

„Razne manifestacije održavaju se na našoj prekrasnoj, kako joj i ime govori, Rajskoj plaži. Ovo smo ljeto plesali sambu s mnogobrojnim plesačima i plesačicama iz cijeloga svijeta, a sada je vrijeme da po 13. put ugostimo trkače i njihove navijače. Turistička sezona za nas nije gotova i drago nam je da možemo posjetiteljima dočarati pravi duh otoka, onaj sportski“ – rekao je Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice općine Lopar.

 

Otok sreće prijatelj je sporta što dokazuje i činjenica da se upravo na Rabu nalazi više od 100 kilometara pješačkih i biciklističkih staza. Dodatne informacije o utrci te popratnom sadržaju potražite na stranici Outdoor.hr.

 

SUBOTA, 21.09.

  • 08:30-10:30: Registracije za utrku za kategorije Active i Challenger, grad Rab, riva kod TZ grada Raba
  • 11:00: Start za Challenger i Active kategorije
  • 11:30-12:00: Registracije za Light kategoriju, terasa turističkog naselja San Marino
  • 12:15: Start Light kategorije, Rajska plaža (mjesto cilja utrke)
  • Od 14:00-18:00: obrok na cilju
  • Od 14:00-18:00: besplatna provjera guma na vozilima od našeg partnera Continentala
  • 18:00: Limit za dolazak na cilj za sve kategorije, Rajska plaža, ispod terase turističkog naselja San Marino
  • 21:00: Proglašenje pobjednika, koncert i party / coctail bar terase turističkog naselja San Marino

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime