logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Utorak, 17 Rujan 2019 14:33

Program središnje proslave obilježavanja 130 godina organiziranog bavljenja turizmom Grada Raba / 27.-29.09.2019.

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Grad Rab ove godine obilježava 130 godina bavljenja organiziranim turizmom. Tim povodom, na Svjetski dan turizma, 27.9.2019., s početkom u 10 sati u Zimskom kinu Rab bit će održana svečana sjednica Skupštine TZ Grada Raba.

 

Temeljem brojnih zapisa i sačuvanih isprava, dade se zaključiti se da je Rab već odavno, točnije već od 1774. godine bio privlačan putopiscima i znanstvenicima iz Europe. Svoj napredak treba zahvaliti brojnim istraživačima otoka koji ga otkrivaju i propagiraju kao značajno turističko područje, ne samo zbog iznimnih prirodnih ljepota, već i zbog gostoprimstva otočana, koje se itekako i danas osjeti.

Budući da je 16. svibnja 1889. Općinsko vijeće donijelo odluku o namjeri da se započne s razvojem organiziranog turizma na Rabu, taj se dan uzima kao službeni početak organiziranog turizma na Rabu.

 

Program središnje proslave obilježavanja 130. godišnjice organiziranog bavljenja turizmom Grada Raba započet će u petak 27. rujna u dvorani Kina Rab održavanjem Svečane sjednice TZ Grada Raba s početkom u 10.00h. U 12:30h za uzvanike organiziran je i svečani domjenak u Valamar Collection Imperial hotelu

Istoga dana u 19.00 sati na Trgu sv. Kristofora, bit će održana tradicionalna "Kanata", s natjecanjem u kuhanju brodeta, feštom uz ponudu Imperial Riviere d.d. i zabavom uz bend Xfinity.

 

U subotu 28. rujna, svi koji to žele moći će se pridružiti nekoj od grupa u sklopu organiziranih vođenja gradom sa licenciranim vodičima i organiziranih vođenja s planinskim vodičima, a i rapski izložbeni prostori otvorit će svoja vrata sim zainteresiranim posjetiteljima.

 

Za kraj koncert mladih pjevača HRT-ovog projekta "A-strana" uz Antu Gelu i bend

Završnica trodnevnog programa odvijat će se u nedjelju 29. rujna od 19.30h na Trgu Municipium Arba. U 20.00h djelatnici Imperial Riviere prirediti svoju Slatku simfoniju, a u 20.30h na pozornicu će izaći mladi pjevači projekta HRT-a A-strana  a u 20.30h na pozornicu će izaći mladi pjevači projekta HRT-a A-strana: Sabrina Hebiri, Iva Ajduković, Alen Đuras i Dino Petrić, uz Antu Gelu i bend.

Pročitano 1616 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

DOMOVINSKI POKRET 500

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1